Det er faldet en del læsere for brystet, at politisk ordfører for Venstre Ellen Trane Nørbys egne medarbejdere har ændret i en Wikipedia-artikel om hende til yderst positive vendinger.

- Hvis hun vil reklamere med noget, må hun til lommerne, skriver Tony Gielsager på Facebook.

Bt.dk kan i dag berette, at den politiske ordførers egne ansatte 31 gange har ændret i hendes leksikon - i en række tilfælde har de rost Trane Nørby så meget, at det strider mod Wikipedias krav om, at den information, der publiceres, skal være neutral.Det vækker harme hos bt.dks læsere.

- Trane Nørby er kvalmende selvfed, skriver Søren Skaarup.

- Leksika skal være neutrale, det er meningen, at de skal indeholde objektive oplysninger - ikke beskrive enkeltpersoner i meget positive vendinger. Den slags er ikke engang forundt Niels Bohr eller Karen Blixen, så mon ikke også Ellen Trane Nørby kan undvære dem, skriver Rikke Loft.

Wikipedia er et brugerstyret leksikon, som alle læsere kan ændre i, men der skal skrives i et neutralt sprog, og derfor har Wikipedias administratorer grebet ind over for artiklen og påført den advarsler for ordvalg som ’fik hun et imponerende valg’ og ’kendt for at være hårdtarbejdende og grundig’.

Bt.dks læsere mener, politikere skal passe på med at bruge Wikipedia til at promovere sig selv.

- Hun er et tåbeligt tågehorn fra Venstre , og det er jo ude i hampen at være så selvcentreret. Selv deltager jeg på Wikipedia via en aftale om foto, de blot kan hente på min hjemmeside eller Google. Da ikke for at profilere MIG, men for at gøre værket bedre .... non profit, skriver Keld Gydum.

Afsløringen bidrager til, at befolkningen bliver trætte af politikerne, mener Erik W. Bachmann.

- Er der noget at sige til, at utrolig mange danskere lider af politikerlede?, skriver han.

Artiklen er nu renset for positivt ladede ord om Ellen Trane Nørby, som har skrevet til bt.dk, at hun ikke kan se noget problem i, at hendes egne ansatte har ændret i Wikipedia-profilen.