Lyt til artiklen

Som læge synes Charlotte Bøving, at Jakob Ellemann-Jensen (V) er et godt forbillede ved at gå på sygeorlov.

»Jeg har kæmpe respekt for hans beslutning. Han sætter en høj standard for det at passe på sig selv,« siger tv-lægen, der understreger, at hun ikke kender til baggrunden for forsvarsministerens sygemelding.

»Det kan være, at han skal til noget videreudredning. Et ildebefindende kan jo stamme fra både hjerne, hjerte og lunger. Så det skal de nok lige have undersøgt nærmere,« siger hun ud fra en helt generel vurdering.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har mandag aften meddelt på Facebook, at han tager sygeorlov.

'I sidste uge fik jeg et ildebefindende, som gjorde, at jeg røg en tur på Rigshospitalet, hvor jeg blev undersøgt. Jeg har altid været typen, der passer mine ting, og derfor var jeg opsat på at vende tilbage på arbejde med det samme. Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det,' skriver han og fortsætter:

'Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden. Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til.'

Konklusionen er derfor, at Ellemann efter lægeråd, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov.

Bøving mener, at helbred altid må komme før den position, man nu engang sidder i som menneske.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) under besøg hos danske soldater i Letland, torsdag den 26. januar 2023. Forsvarsministeren besøger danske og internationale soldater sammen med forsvarsordførere i Estland og Letland.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) under besøg hos danske soldater i Letland, torsdag den 26. januar 2023. Forsvarsministeren besøger danske og internationale soldater sammen med forsvarsordførere i Estland og Letland.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Danmark befinder sig nærmest halvvejs i krig, men det er vigtigere, at ens sundhed er i orden. Som alle andre skal han lytte til sin krop og ikke køre i evigt turbogear. Pludselig ligger man der bare, « siger hun.

Også rent psykisk kan en sygeorlov være en god idé, mener hun:

»Man får lige tid til at tage sit liv op til revision. Det er godt, hvis man føler sig truet, selvom jeg ikke ved noget om, hvor truet han føler sig. Men det kender jeg fra mig selv.«

Meget truet følte Charlotte Bøving sig, da hun i forbindelser med optagelser til  programmet 'Øen VIP' måtte indlægges.

»Jeg blev indlagt med akut tarmslyng – babu, babu. Jeg kiggede liv og død i øjnene – en gang til,« skrev hun dengang på Facebook.

Charlotte Bøving lider af en uhelbredelig kræftsygdom, der i dag er under kontrol.