Skal staten finansiere HPV-vacciner til kvinder? Nej, lyder det i usædvanlig hårde toner fra den anonyme skribent 'Bob Glitter', der har skrevet et debatindlæg på debatsitet 180grader. Debatindlægget har vakt forargelse og vrede andre steder end 180grader, blandt andet fordi en folketingskandidat for Liberal Alliance har været med til at stemme indlægget 'op'.

Der er tale om Just Pedersen, som har 'liket' (anbefalet / synes godt om, red.) et indlæg af den anonyme Bob Glitter. Bob Glitter indleder sit indlæg med at kritisere den afdøde skuespiller Mira Wanting, der døde af netop livmoderhalskræft, for så at fortsætte:

'Og her er det, at vi kommer ind på to af de forhold, jeg slet ikke fatter omkring emnet: For det første, at kvinder kræver deres HPV-vaccine i fuld offentlighed på Facebook. Det er nemlig et videnskabeligt faktum, at kun promiskuøse tøjter har behov for at få en vaccination. HPV-virus overføres gennem seksuel kontakt, og jo flere sexpartnere, du har, jo større risiko har du for at få HPV og dermed livmoderhalskræft:

Med andre ord mener du, det er en samfundsopgave at beskytte dig mod en virus, du kun kan få ved kritikløst at sprede dine ben for revl og krat og eventuelle forbipasserende. Som samfundsborger er det simpelthen min pligt at aflevere penge, så du kan opføre dig som en billig luder, der ikke engang gider betale for en vaccination mod den kræftform, du selv er skyld i og dermed har fortjent hver eneste stinkende, forkrøblede celle af.'

Just Pedersen beskriver sig selv over for sitets læsere således: Jeg er familiefar, forretningsudvikler og nu også folketingskandidat for Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds. Men hertil kommer, at han har været med til at stemme indlægget op. Noget som Berlingske-bloggeren Anne Sophia Hermansen har fundet betænkeligt, og som Politiken-debattøren Ditte Giese konfronterede Just Pedersen med.Over for Politiken-debatøren afviser Just Pedersen at have 'anbefalet' debatindlægget med kendskab til den fulde tekst. Han hævder, ifølge Ditte Giese, kun at have stemt indlægget op på baggrund af nedenstående ord:

'Hvis du skal have 'gratis' vaccine, er der andre, der skal betale for den. Der er mænd, der skal gå på arbejde og betale skat af deres løn for, at du kan få din rådne vaccine'.

Alt sammen for at undgå, at racistiske indlæg fik en fremtrædende placering på debatsitet, forklarer han:

- Der har været ret mange indlæg om islam og indvandring, der har domineret debatten. Det har fyldt for meget, og derfor har jeg faktisk stemt en del indlæg op, som ikke har noget med islam at gøre uden at have læst dem. Jeg kan ikke huske det indlæg der, men jeg kender Bob Glitter og opfatter de ting, han skriver som værende satirisk ment. Men jeg kan ikke huske noget om lige det indlæg. Jeg er nok kommet til at stemme det op uden at læse det, lyder det fra Just Pedersen ifølge Ditte Giese.

Just Pedersen afviser samtidig, at han mener, at kræftsygdommen skulle være en form for luderkræft.

- Det er ikke nogen holdninger, jeg deler på nogen måde. Det vil jeg gerne understrege. Du skal tage det som, at en folketingskandidat også er et ganske almindeligt menneske med en kæmpe nyhedsstrøm foran sig. Det er lidt ligesom når Politikens satiresite, heltnormalt, skriver, at Joachim B. Olsen skulle foreslå hende Tanja med de fire børn, der har været i medierne, at hun bare skulle bortadoptere et af dem. Det var en joke, ikke?, udtaler han ifølge Ditte Giese.

Over for BT oplyser Just Pedersen, at han ikke har yderligere kommentarer.

Debattøren Bob Glitter har efterfølgende opdateret sit debatindlæg med, at vedkommende ikke har nogen forbindelse til Liberal Alliance.

Mener du, at det er i orden, at folketingsmedlemmet Just Pedersen (LA) anbefaler et indlæg om, at livmoderhalskræft er selvforskyldt?

Deltag i debatten under artiklen