Både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vil stemme for Naser Khaders forslag om at forhindre Belal El-Khatibs planlagte statsborgerskab.

Det planlagte statsborgerskab til Belal El-Khatib skal standses, lyder det samstemmende fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Partierne vil derfor stemme for det ændringsforslag som indfødsretsordfører for de Konservative Naser Khader (K) vil stille i Folketinget for at forhindre dansk statsborgerskab til Belal El-Khatib.

Ifølge Naser Khader er Belal El-Khatib rendyrket islamist, antidemokrat og har ikke »fortjent« statsborgerskab.

»Hvis der er personer, som ikke deler vores værdier og derfor ikke respekterer vores demokrati og vores samfund, skal de ikke være statsborgere,« siger indfødsretsordfører i Liberal Alliance Leif Mikkelsen (LA).

Det er helt rimeligt, at Naser Khader ikke mener, at politikerne »bare skal sidde med hænderne i skødet«, siger han.

Liberal Alliance blokerede ellers, da udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i september foreslog, at 2.750 dispensationsansøgninger om statsborgerskab skulle genforhandles. I blandt dem var også Belal El-Khatibs ansøgning om dispensation.

Men i det specifikke tilfælde mener Leif Mikkelsen, er der er grund til at gøre en undtagelse:

»Det ligger lige til højrebenet, og det flugter fint med det, vi tidligere har sagt i Liberal Alliance: De mennesker, der ikke deler vores værdier selvfølgelig ikke skal være danske statsborgere,« siger Leif Mikkelsen og tilføjer:

»I det her tilfælde er det meget relevant at sige, at »nu stopper vi«, for det er nedbrydende for hele systemet, når man kan give udtryk for, at man ingen respekt har for det danske samfund og ikke har respekt for vores demokrati.«

Samme melding kommer fra Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe (DF):

»Han kan da mene, hvad han vil, men hvis han tilkendegiver, at han ikke er tilfreds med det demokrati, vi står for, skal han sørme ikke belønnes med et dansk statsborgerskab. Det er jo en gave, og ikke bare noget vi kaster i grams til islamister,« siger han.