Lillian Parker Kaule har ikke været ydmyg, siger Kim Løfholm fra Liberal Alliances lokalforening i København

28-årige Lillian Parker Kaule har meldt sig ud af Liberal Alliance. Det bekendtgjorde hun søndag, og det er meget mod sin politiske vilje.

Hun har gentagne gange krydset klinger med Lars Dueholm i Københavns Borgerrepræsentation, og forholdet mellem dem kulminerede tidligere på året. Lillian Parker Kaule stemte imod et forslag om en bevilling på 1,25 millioner kroner til en glasskulptur. Det var Lars Dueholm, som havde kommet med forslaget med at stille skulpturen op i et boligkvarter i Ørestaden.

Skulpturen skulle tilfældigvis opstilles i forbindelse med udendørsarealerne ved den boligforening, hvor Lars Dueholm selv bor, sammen med sin kone, Michala Dueholm, der i øvrigt er formand for områdets grundejerforening. Det kaldte Lillian Parker Kaule for pamperi, men partiet mener, at konflikten handler om noget andet.

LÆS OGSÅ:

»Lillian har valgt at trække sig, men jeg er helt uenig i, at det skulle dreje sig som glasskulpturen. Det er slet ikke den rigtige nuance i den her sag. Det handler i stedet om, at Lillian ikke har været den holdspiller, som det kræver som ny politiker i borgerrepræsentationen. Hun har ikke udvist den ydmyghed, som man må forvente,« fortæller Kim Løfholm, formand for Liberal Alliances lokalforening i København.

»Selv om man er et liberalt parti, som står for selvstændige holdninger, så må man acceptere det parlamentariske grundlag, der er. Skal man have indflydelse, må man søge indflydelse. Det forsøger Lars Dueholm hver dag at samle Lillian omkring. Der skal være konsensus i gruppen, når der kun er to medlemmer.«

LÆS OGSÅ:

Lillian Parker Kaule har i en opdatering på Facebook kaldt sine nu tidligere partifæller for pampere. Det er respektløst og slet ikke i orden, lyder det fra Kim Løfholm.

»Det er helt utilstedeligt, at Lillian har brugt ordet pamper om sine kolleger. Det er for meget,« siger han.

BT har talt med Lars Dueholm fra borgerrepræsentationen, men han ønsker ikke at kommentere på Lillian Parker Kaules afgang fra Liberal Alliance.