En folketingskandidat opgiver sit kandidatur, efter en ulv er blevet skudt på kandidatens grund.

København. Liberal Alliance har ikke længere Steffen Troldtoft på sin liste af kandidater til næste folketingsvalg. Han oplyser til TV MidtVest, at han har trukket sig som kandidat.

Baggrunden er, at en ulv er blevet skudt på Steffen Troldtofts grund. Troldtoft oplyser, at han var til stede, men det var ikke LA'eren, der skød ulven, siger han til TV MidtVest.

Skuddene, der dræbte ulven, faldt for to uger siden.

- Jeg kører og pløjer, og det er dét, jeg har med sagen at gøre. Jeg er ikke klar over, at der bliver skudt efter ulven. Jeg hverken hører eller ser det, siger Steffen Troldtoft til TV MidtVest.

Efterfølgende har der været en række historier i forskellige danske medier om drabet på ulven.

Det er ifølge loven forbudt eksempelvis at jage eller indfange ulve. Det kan medføre bøder og fængsel i op til to år, hvis man skyder en ulv.

Hvis der er behov for at skyde en ulv, så kræver det en tilladelse forinden fra Miljøstyrelsen.

Steffen Troldtoft siger til TV MidtVest, at han trækker sig som følge af mediernes interesse for sagen.

En 66-årig er sigtet for at have skudt ulven. Ifølge DR var det et nærtstående familiemedlem til Steffen Troldtoft. Han nægter sig skyldig.

Ifølge Liberal Alliances gruppeformand i Folketinget, Leif Mikkelsen, bringer Steffen Troldtoft et "stort offer".

- Steffen er jo et ordentligt menneske, og han fornemmer at det skader LA, og derfor nedlægger han sit folketingskandidatur, siger Leif Mikkelsen ifølge TV MidtVest.

- Han var opstillet som kandidat, gik op i det, og var meget flittig, og nu er han så nødt til at trække sig af hensyn til sin familie - det er ikke behagelige opringninger, de får.

Leif Mikkelsen understreger, at Liberal Alliance tager afstand fra selvtægt.

/ritzau/