Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fredag aften deltog De Radikales værdiordfører, Zenia Stampe, i DR-programmet Deadline, hvor hun forklarede, at hun ville bekæmpe ekstrem og voldelig nationalisme på højrefløjen, men det var tilsyneladende for meget for de Nye Borgerliges partiformand, Pernille vermund, der fløj til tasterne.

»Shit, hun er spejlblank!!!! Hun er mere bange for demokratiske partier end for IS,« lød det fra Pernille Vermund i en Facebook-kommentar, mens Zenia Stampe stod i Deadline-studiet.

Og her stoppede den bramfrie tone fra det nysttiftede partis formand ikke:

»Når jeg lytter til Zenia Stampe, så tænker jeg altid på det, som mine drenge kalder 'omvendtsdag'. Og så giver det hele pludselig mening.«

Og det har givet genlyd på de sociale medier dagen derpå, hvor flere undrer sig over den hårde tone fra Pernille Vermund. Men selv om man kunne tro, at en sviner i det omfang kunne medføre 'moralske tømmermænd', så forklarer Pernille Vermund i dag, at hun mente, hvad hun skrev.

»Ja, du skal ret bevidst sætte kikkerten for det blinde øje, hvis ikke du ser de store udfordringer, som samfundet står over for. I stedet fører hun værdipolitik, som handler om at bekæmpe demokratiske partier. Når man går efter islamistiske ekstremister, så går man efter folk, der vil indføre en lovreligion. Det er jo helt fundamentale modsætninger,« siger hun til Ekstra Bladet.

Pernille Vermund forklarer endvidere, at »hun (Zenia Stampe, red.) har jo slet ikke forstået, hvad der foregår, og hvad der optager befolkningen,« fordi hun ifølge Pernille Vermund i højere grad vil sætte ind over for højreekstremisme, selv om der i virkeligheden er »store udfordringer med islam.«

Det er lavt

Zenia Stampe ønsker ikke selv at kommentere uddybende på Pernille Vermunds udbrud, men kalder det over for Ekstra Bladet »lavt«. Samtidig fremhæver hun, at Pernille Vermund må være »naiv,« hvis hun tror man blot kan vende det blinde øje til »truslen« fra højrefløjen.

»Det ryster mig faktisk,« lyder det.

Men det var ikke kun Zenia Stampe, som formanden for Nye Borgerlige var efter. I et Facebook-opslag senere fredag aften langede Pernille Vermund også ud efter Zenia Stampes parti.

Nye Borgerlige er et nystiftet parti, som ønsker at forene klassisk konservativ politik med en borgerlig økonomisk politik. Partiet er stiftet af Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensens bror, Peter Seier Christensen, og den frafaldne konservative Pernille Vermund. Nye Borgerlige arbejder i øjeblikket på at indsamle de 20.000 underskrifter, der kræves for at være opstillingsberettiget.

 

 

 

 

 

Andre læser også