____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den kontroversielle performance-kunstner, Uwe Max Jensen tilbyder Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), at male et portræt af profeten Muhammed på hendes husgavl.

Henvendelsen kommer efter Støjbergs sommerkronik 8. juli 2013, hvor hun blandt andet skrev, at hun gerne ville male profeten på sin husmur.

- Jeg ved ikke om, Inger Støjberg har evnerne til at udføre et murmaleri. Men da jeg ikke alene har skabt et af Danmarks mest omtalte murmalerier - i Brande sommeren 2005 - og desuden er uuddannet fra Det Jyske Kunstakademis malerskole ved billedkunstner Tomas Lahoda, vil jeg gerne uden beregning bistå Inger Støjberg og male et portræt af religionsstifteren Muhammed på hendes husmur, skriver Uwe Max Jensen i en pressemeddelelse.

Uwe Max Jensen er en dansk performance-kunstner og skribent. Flere af hans værker er blevet opfattet som hærværk, og nogle af dem har medført straf. Han blev landskendt i januar 2005, hvor han tissede i Olafur Eliassons vandskulptur Waterfalls på kunstmuseet ARoS i Århus.

I juli 2005 urinerede han på en gavl og skabte dermed et midlertidigt gavlmaleri i Brande, byen, der er kendt for sine mange gavlmalerier, hvilket gav ham tilnavnet "gavltissereren" samt en bøde på 1000 kroner.Jensen forklarer overfor BT, at hans tilbud skyldes, at Inger Støjberg (V) i Debatten på DR2 har afvist at tegne profeten med den begrundelse, at hun ikke kan tegne.

- Jeg tror da, at det kunne blive et fantastisk tilløbsstykke lokalt i Hadsund. Og jeg håber da også, at Islamisk Trossamfund vil tage de unge mennesker med og lade dem opleve i praksis, at man godt må lave sådan et maleri i Danmark, hvis man har lyst, siger Uwe Max Jensen.

Han har i en kort periode gået på Det Jyske Kunstakademi i Århus. Her blev han optaget i 1994 efter sin anden ansøgning.

Året forinden indsendte han som optagelsesprojekt til temaet 'readymade' en bakke leverpostej, som han ikke blev optaget på.

Optagelsesudvalget ville gerne give Jensen et år til at udvikle sig og opfordrede ham til at søge igen det følgende år.

Det gjorde Jensen – med den samme bakke leverpostej som foregående år, nu med mug på. Derefter blev han optaget.
Uwe Max Jensen har henvendt sig direkte til Inger Støjberg med sit tilbud, men har endnu ikke hørt en lyd fra politikeren.

- Mit tilbud er fuldstændig blevet ignoreret. Jeg skal ikke engang have en krone for det. Jeg gør det ganske gratis, og vil også selv tage maling med. Hun kan bare ringe, jeg kan komme i løbet af få timer, siger Uwe Max Jensen.

Inger Støjberg (V) afviser ikke, at hun vil benytte sig af Uwe Max Jensens tilbud.

- Jeg har fået mange fine tilbud efter min kronik, og jeg vil svare alle pænt og ordentligt. Mit budskab var, at jeg har retten til at male profeten på min gavl, hvis jeg har lyst til det, siger Støjberg og fortsætter:

- Det er et rigtig fint tilbud Uwe Max Jensen er kommet med. Det er pænt af ham.