Mette Gjerskov, politiker socialdemokrat.
Mette Gjerskov, politiker socialdemokrat. Foto: Claus Bech

Efter massiv mediedækning har Facebook her til aften meddelt folketingspolitikeren Mette Gjerskov (S), at de alligevel kan godkende billedet af den lille havfrue.

Folketingspolitikeren forsøgte at annoncere for sin blog på tv2.dk på Facebook med et billede af den lille havfrue. Men Facebook meddelte, at den ikke kunne godkendes pga reglerne om nøgenhed.

Mette Gjerskov ankede afgørelsen,  og her til aften fik hun så alligevel annoncen godkendt af Facebook.

Til gengæld har TV2 fjernet billedet af havfruen fra hendes blog, fordi de risikerer en større regning pga. ophavsretten.

På Facebook reflekterer Mette Gjerskov således over sin dag i Facebook-møllen:

»1. Facebook har nu besluttet, at jeg alligevel gerne må annoncere med den lille havfrue. Tak for det.
2. Men TV2 har fjernet havfruen fra min blog, fordi de risikerer en større regning pga ophavsretten. Det viser sig, at man ikke må bringe fotos af nationalklenodiet uden klækkelig betaling til kunstnerens arvinger. Det siger loven - som Folketinget har vedtaget.
3. Herrejemini - og her ville jeg bare sige noget om Danmarks mistede indflydelse pga. regeringens middelmådige visioner.
4. Jeg prøver at poste bloggen - nu med dannebrog, som mig bekendt ikke er belagt med en masse krav om ophavsret. (Men lur mig om der ikke kommer en henvendelse fra Estland, dateret anno 1219). Men lige meget hvad jeg gør, dukker havfruen op...«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.