Kulturminister Uffe Elbæk er blevet kaldt i samråd af Venstre, der vil have en forklaring på Uffe Elbæks udtalelser i forbindelse med juletræs-sagen.
Kulturminister Uffe Elbæk er blevet kaldt i samråd af Venstre, der vil have en forklaring på Uffe Elbæks udtalelser i forbindelse med juletræs-sagen. Foto: Torkil Adsersen

Venstre har kaldt Kulturminister Uffe Elbæk i samråd i juletræs-sagen fra Egedalsvænge, hvor et smalt muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har stemt nej at bruge penge på et juletræ, selvom de tre dage forinden havde bevilliget 60.000 kroner til en muslimsk Eid-fest.

Indkaldelsen til samråd kommer efter, at Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, i forbindelse med spørgetime i folketingssalen onsdag, bad om Kulturminister Uffe Elbæks holdning til sagen.

Kulturministeren startede med at fastslå, at han slet ikke vil blande sig i en lokaldemokratisk beslutning, og at beslutningen er foretaget på 'helt legitim demokratisk vis', hvorefter han fortsatte:

- Jeg vil bare sige, at traditioner jo hele tiden er til debat og til forhandling. Det er det i det her lokale og på alle niveauer i det danske samfund. Heldigvis. Og det vil sige, at traditioner udvikler sig.

Kulturminister

En udmelding, der fik Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen til at kalde Kulturminister Uffe Elbæk i samråd, hvor han vil bede om en forklaring på udtalelserne.

Han begrundede efterfølgende indkaldelsen i en mail til bt.dk.

- Det er beskæmmende at kulturministeren er ligeglad med at en beboerforening sparer juletræet væk, og i stedet bruger et enormt beløb på at fejre Eid. Vi beder ikke om at ministeren lovgiver, blot at han har en holdning, udover at 'traditioner fornyer sig'. Vi har en dansk kulturarv, hvor vi bl.a. fejrer jul - det forventer jeg altså, at en dansk Kulturminister kæmper for og værner om - uanset partifarve, skriver Michael Astrup Jensen til bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.