Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hvis du går rundt og tror, at en skatteminister er et gråt og kedeligt mappedyr med ansigtet i alvorlige folder, kan du godt tro om igen.

Vores nye skattefar har i hvert fald både humor og selvironi, og så er han fyldt med rock'n'roll.

I en helt ny musikvideo optræder skatteminister Benny Engelbrecht på slap line sammen med sit band, »Benny and the true Taxmen«.

bt.dk har spurgt ministeren, hvorfor han vælger at vise denne musikalske og mere løsslupne side af sig selv.

»Jeg sidder i verdens kedeligste ministerium, hvor vi har masser af sager, der ruller hele tiden. Jeg tror, det er meget sundt for holdånden - uanset om man sidder i Departementet eller en styrelse, at man også viser, at der er et menneske i spidsen for det her, som også har selvironi. Hvis man ikke kan grine af sig selv engang imellem, kan det være svært i de mere alvorlige situationen, og dem har vi sådan set masser af,« forklarer ministeren.

Han understreger, at det netop for en mand i hans job er vigtigt at vise omverdenen, at han er mere end blot sit job.

»Jeg skal også have lov til at vise, at jeg kan lave lidt sjov med mig selv - bare engang imellem,« tilføjer han.

Videoen er en julehilsen fra skatteministeren og er inspireret af tidligere minister Bertel Haarders legendariske julesange. Nummeret ligger på YouTube og bliver også sendt ud som QR-kode på ministerens julekort.

»Og så er det også bare en julehilsen, som vi har en god tradition for på Christiansborg.«

Ministeren har selv skrevet nummeret, og de to musikere i videoen er Engelbrechts gamle kammerater hjemme fra Sønderborg: Pelle Svane Jakobsen og Jacob Sune Sørensen. Med julenummeret afslører skatteministeren også, at han har en musikalsk fortid. Tilbage i 80'erne spillede han i band, og han har selv skrevet flere rocksange.

I dag nøjes ministeren dog med at optræde lejlighedsvis, som eksempelvis til julerevyer på Christiansborg eller Kulturnatten i Skatteministeriet.

»Benny and the true taxmen« er dannet til lejligheden og nummeret og musikvidoen blev til i løbet af ganske få dage.

Se selv videoen og oplev skatteministeren på slap line.

Andre læser også