Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er angiveligt meningen, at det danske kronprinsepar, sammen med en lang række erhvervsorganisationer skal på en indtil videres 'hemmelig' tur til Saudi-Arabien. Turen, der er arrangeret i et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og flere erhversorganisationer, møder nu hård kritik.

Det skriver tv2.dk.

Allerede på nuværende tidspunkt ser et erhvervsfremstød til det arabiske kongedømme Saudi-Arabien ud til at få en hård medfart.

På turen, der ifølge tv2.dk er 'holdt hemmelig' indtil videre, skulle det danske kronprinsepar, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, sammen med en stribe organisationer fra det danske erhvervsliv repræsentere Danmark.

Men turen, der er arrangeret i et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og organisationer som Dansk Industri, Dansk Erhverv og Landbrug og Fødevarer, kan ende med slet ikke at blive til noget.

'Skandaløs'
Flere af organisationerne skal allerede have trukket sig fra turen til landet, der af mange regnes for at være en diktaturstat, hvor menneskerettighederne er hårdt pressede.

Og nu møder turen til ørkenstaten også kritik fra politisk hånd. Til mediet kalder Enhedslistens udenrigsordfører turen for 'skandaløs':

»Jeg mener det er fuldstændig skandaløst, hvis det er rigtigt. Saudi-Arabien er et diktatur, der pisker demokratiforkæmpere og halshugger regeringsmodstandere og lader landets prinser kaste millioner efter Islamisk Stat og andre ekstremister,« siger han.

Det er ikke første gang, der er kritik af et besøg fra Kongehuset i Saudi-Arabien.

I forbindelse med kronprins Frederiks deltagelse i den nu afdøde saudiske kong Abdullahs begravelse i begyndelsen af sidste år var der stor debat, da Saudi-Arabien blandt andet ikke støtter kvinders rettigheder og af mange er set som en inddirekte støtte af Islamisk Stat.

Det kan du læse mere om herunder.

Andre læser også