Michael Gatten skifter fra Venstre til De Radikale. (Foto: Facebook)
Michael Gatten skifter fra Venstre til De Radikale. (Foto: Facebook)

Endnu et medlem af Venstre tager nu sit gode tøj og forlader partiet til fordel for Radikale Venstre.

Det skriver TV 2.

Michael Gatten, der siden 2014 har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tidligere også sad Brøndby Kommunalbestyrelse for Venstre, siger lørdag farvel og tak og melder sig i stedet under Morten Østergaards magentafarvede faner.

- Bussen har taget en kæmpe højredrejning, og nu synes jeg det er på tide at trykke stop og stå af. Jeg er træt af at have kroniske sår på knæskallerne af at ligge på knæ for Dansk Folkeparti, og jeg glæder mig ærligt talt til at få løst op for den knude, jeg har haft i maven gennem længere tid, siger Michael Gatten til TV 2.

’Jeg var træt af at agere enmandshær’ - 1

k

Så sent som den 19. december, hvor europaparlamentsmedlemmet Jens Rohde smækkede med døren til fordel for Radikale Venstre, var Michael Gatten en af dem, der begræd hans exit, ligesom han også ved flere tidligere lejligheder har kritiseret den linje, regeringspartiet har lagt i udlændingepolitikken.

Før Rohde forlod byrådsmedlem Bo Nygaard Larsen, Solrød, partiet til fordel for Radikale Venstre. Det skete efter en optræden i DR2-programmet Deadline, hvor han gik i rette med udlændingepolitikken. Michael Gatten er således den tredje, der skifter den liberale partibog ud med en socialliberal af slagsen.

V
ild splittelse - 1

- Vi må og skal finde tilbage til positionen som et borgerligt-liberalt parti, der er garant for anstændighed, ordentlighed og den positive tilgang til mennesker, hvor vi tager udgangspunkt i det enkelte individs potentiale og muligheder, frem for at fokusere på det negative, sagde Michael Gatten, da Rohde forlod Venstre.

Men det føler han ikke, partiet har lyttet til. Særligt det stærkt omdiskuterede lovforslag L87, der udover at gøre det muligt at beslaglægge flygtninges værdigenstande, herunder smykker uden affektionsværdi, også strammer reglerne for familiesammenføring, har været en torn i øjet på Michael Gatten, der efter eget udsagn nu får løst op for en knude, han har haft i maven gennem længere tid.

fotonyt

- Det seneste forslag om at beslaglægge værdier og stramme reglerne for familiesammenføringer slår hovedet på sømmet for mit vedkommende. Jeg bliver både gal og indigneret over, at det vil ramme børn. Man har meget arrogant ignoreret menneskerettighedsorganisationer og gået langt ud over grænsen for hvad noget parti burde gå ind for, lyder hans afskedssalut til sit nu tidligere parti.

Når valget er faldet på netop Radikale Venstre skyldes det ifølge Michael Gatten, at det netop er partiet, hvor der er ”plads til den enkelte, men også plads til at række hånden frem”. Et parti, der bekæmper det værdiskred, som han mener, har fundet sted i Venstre de senere år.

Radikale Venstre har nu otte medlemmer ud af de 55 i Borgerrepræsentationen, hvilket gør partiet til det tredjestørste – kun overgået af Socialdemokraterne og Enhedslisten. Venstre har syv mandater.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.