SFs politiske ordfører Jesper Petersen mener, at Villy Søvndal har bundrekord i dyre rejser og kan ikke se noget forkert i, at udenrigsministeren brugte knap 270.000 kr. på at leje et privatfly.
SFs politiske ordfører Jesper Petersen mener, at Villy Søvndal har bundrekord i dyre rejser og kan ikke se noget forkert i, at udenrigsministeren brugte knap 270.000 kr. på at leje et privatfly. Foto: Keld Navntoft

Han kritiserede Lene Espersens privatfly. Nu har SFs Villy Søvndal lejet et endnu dyrere fly

Udenrigsminister Villy Søvndals chartrede fly til 269.814 kroner er nye himmelstrøg hos SF.

Partiets politiske ordfører Jesper Petersen kritiserede kraftigt, at der blev brugt 180.000 skattekroner på at hente Lene Espersen (K), som dengang var vicestatsminister, hjem fra Portugal i et privatfly, da Anders Fogh Rasmussen (V) forlod posten som statsminister.

- Overalt i den offentlige sektor skal man skære ind til benet, men uden at blinke kan man bruge 180.000 kr. på at få Lene Espersen hjem fra Portugal, Det var jo ikke en kæmpe overraskelse, at der skulle udpeges ny statsminister, så jeg har svært ved at forstå, at det var nødvendigt at bruge en mindre formue skattekroner på et privatfly, skrev Jesper Petersen i en mail til Ekstra Bladet.

Bundrekord i dyre rejserJesper Petersen, du har kritiseret Lene Espersen for at flyve i privatfly. Er det o.k., at Villy Søvndal chartrer et fly for 269.800 kroner?

- I forhold til hans forgængere har Villy Søvndal bundrekord i dyre rejser. Han har haft 87 rejsedage, og de har stort set alle sammen været med rutefly. Tre gange har han chartret et fly. To af gangene var af sikkerhedsmæssige hensyn, og en af gangene var denne her. Det var måske Danmarks dårligst bevarede hemmelighed, at Anders Fogh Rasmussen ville stoppe som statsminiser, derfor kunne man sætte spørgsmålstegn ved, at Lene Espersen tog til Portugal. I denne sag holder Villy Søvndal sin første ferie siden valget oven på en travl periode.

Først kritiserer I Lene Espersen for at chartre fly, derefter opfordrer i skatteborgerne til at ofre to feriedage. Nu lejer jeres partiformand selv et privatfly for en kvart million for at holde to feriedage. Tror du vælgerne forstår logikken i det?

- Det kan man slet ikke sammenligne. Som sagt holder Villy Søvndal sin ferie oven på en turbulent tid. Og han har været meget påpasselig med ikke at bruge for mange penge på sine rejser. Men jeg tror, at vælgerne sætter pris på, at han kommer til sine møder, og at han generelt er meget sparsommelig.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.