Regionerne har brugt en milliard mindre end forventet på at drive de danske sygehuse i år, viser ny opgørelse.

En opgørelse over regionernes forventede regnskab på sundhedsområdet, som Danske Regioner har udarbejdet, viser, at regionerne i år har brugt en milliard mindre end forventet på sygehusene, og at antallet af behandlinger er steget, mens ventetiden er faldet, skriver Politiken lørdag.

- Det viser, at man i en økonomisk krise kan få styr på udgifterne. Krisebevidstheden er slået fantastisk igennem på det her område, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), til avisen.

At regionerne ligefrem bruger færre penge, end de har fået lov til, skyldes ikke mindst den budgetlov, som blev vedtaget under VK-regeringen for at tvinge kommuner og regioner til at holde deres budgetter, mener Bent Hansen.

Yderligere har det været positivt for regionerne, at medicinpriserne er faldet i år, og at de har kunnet holde udgifterne til praktiserende læger samt speciallæger nede.

Og så er situationen i det hele taget en helt anden i dag end for få år siden, påpeger Bent Hansen.

I Dansk Sygeplejeråd er der dog ikke lutter ros tilovers for milliardoverskuddet.

- Det er dejligt, at regionerne er gode til at drive hospitalerne, men en milliard er mange penge, som kunne være brugt til at forbedre hverdagen for de ansatte med et bedre arbejdsmiljø, bedre normeringer og mere videreuddannelse, siger næstformand Dorte Steenberg til Politiken.

I Region Midtjylland og i Region Hovedstaden har man eksempelvis investeret en del af overskuddet i bedre it-systemer, nyt hospitalsudstyr og forbedringer af bygninger, og ifølge Bent Hansen sker det på samme måde i alle regionerne.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.