Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fra Socialdemokratiets egne rækker kommer der nu hård kritik af regeringens udspil til en ny sundhedsreform.

Ifølge formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, går regeringen for langt, når den i sit udspil vil hæve aldersgrænsen for salg af al alkohol til 18 år.

»De unge drikker mindre og mindre, og det belønner vi så med at lave et totalforbud,« siger formanden Frederik Vad Nielsen.

Men Frederik Vad Nielsen, sundhedsministeren har ved præsentationen af sundhedsreformen lige sagt, at Danmark er det land i Europa, hvor unge drikker mest. Er der ikke brug for det forbud?

DSU-formand Frederik Vad Nielsen raser over regeringens udspil til sundhedsreform. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
DSU-formand Frederik Vad Nielsen raser over regeringens udspil til sundhedsreform. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Men sådan har det været i rigtig mange år, og vi ser rent faktisk, at unge drikker mindre og mindre både i Danmark og i udlandet,« svarer DSU-formanden og tilføjer:

»Tallene falder i hele Europa, så hvis målet bare er, at vi skal rykke ned på en anden, tredje eller fjerdeplads, så synes jeg, at det er lidt underligt.«

Han peger på, at de unges drikkeri kan løses på andre måder.

Blandt andet foreslår ungdomspartiet, at kommer et krav om ændring af de mange læskende drikkes emballager, så de ser knap så lækre ud, og der kommer en endnu strammere promillegrænse for den alkohol, unge må købe.

Andre læser også