Regionernes formand Bent Hansen (S) giver interview et halvt år efter, at han blev ramt af kræft i maven

Den mangeårige formand for Danske Regioner og dermed den politiske formand for det danske sundhedsvæsen, Bent Hansen (S), har i et halvt år selv døjet med kræft i maven.

Det fortæller den 64-årige midtjyske politiker i dag i et interview med Morgenavisen Jyllands-Posten. Det er kommet bag på ham, hvor meget kræften og behandlingen, som han kalder "topprofessionel" har påvirket ham.

- Jeg har forholdt mig til kræft - politisk og principielt - i årevis og fulgt udviklingen tæt. Men det er noget helt andet at få sygdommen tæt på kroppen. Eller helt ind i kroppen. Det har påvirket mig og familien meget mere, end jeg havde forudset, siger Bent Hansen, der i sommers blev behandlet for kræft i tarmene og i et halvt år har været kræftfri.

Han mener dog, at vi alle skal være bedre til at forberede os på at dø og tale om det med vores pårørende.

- Jeg tror, at jeg selv vil være en af dem, der vil kæmpe til det sidste. Men skulle jeg en dag stå i situationen, håber jeg, at jeg har modet til at føre den nødvendige samtale med både de behandlende læger og de pårørende, siger Bent Hansen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bent Hansen, der har været politiker i 1981 og amtsborgmester og regionsformand siden 1990, har endnu ikke besluttet om han vil stille op til valget igen næste år.