Finansminister Kristian Jensen (V) havde formentlig glædet sig til at præsentere aftalen om finansloven.

Men budskabet om flere penge til sundhed, ældre og politi blev overskygget af nye trusler fra Liberal Alliance (LA).

De fleste af spørgsmålene fra pressen gik ved præsentationen kort efter klokken 21 på en melding fra Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen.

Han var selv med i lokalet, da finanslovsaftalen blev indgået. Men han lod på Facebook samtidig forstå, at Liberal Alliance ikke vil stemme for regeringens egen finanslov, hvis ikke Dansk Folkeparti (DF) indgår en skatteaftal.

'I aften lander vi en aftale om finanslov. Den bliver kun vedtaget, hvis den skatteaftale, som ligger på bordet, falder på plads. Det er aftalen.'

'Det har alle journalisterne ikke fanget. Men skidt med det. Lavere skat og strammere udlændingepolitik på vej. En god dag for Danmark,' skriver Joachim B. Olsen.

Liberal Alliances chefforhandler - økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille - svarer på spørgsmålet, om han er enig i, at Liberal Alliance vil stemme imod finansloven, hvis skatteaftalen ikke er på plads:

»Nu synes jeg, vi skal tage det helt roligt.«

»Jeg er enig i, at vi får en skatteaftale, inden finansloven skal til tredjebehandling.«

Hovedpunkterne i den nye finanslov kan du læse i faktaboksen i bunden af artiklen. Den omfatter bl.a. flere penge til ældre, en akutlægehelilopter samt at vi nu - igen - kan se frem til politiheste på gaden.

BTs politiske redaktør: Løkke er den store vinder

Selv om det på papiret umiddelbart ligner, at Liberal Alliance med den nye finanslov har tabt de seneste dages politiske armlægning i den borgerlige lejr mellem DF og LA, er det ikke nødvendigt sådan, at det forholder sig. Det vurderer BTs politiske redaktør, Andreas Karker.

Alle fire partier i blå blok har i flere dage været så godt som enige om finansloven. Men Liberal Alliance har krævet, at aftalen først blev indgået, når der også var en skatteaftale på plads.

BTs politiske redaktør, Andreas Karker, vurderer, at Liberal Alliances leder i kulissen har fået lovning på en fremtidig aftale, siden han har trukket sit krav:

»Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl må have lovet ham noget, ellers er han så stor en taber, at han ikke kan sidde i regeringen længere.«

Hele analysen fra BTs politiske rekdaktør kan du læse her på bt.dk.

Liberal Alliances leder er fredag aften tilsyneladende også overbevist om, at vi nu får 'de største skattelettelser i mands minde'.

Fredag aften skriver Anders Samuelsen således på Twitter:

'Mange har tvivlet på, om skattelettelserne kom. Nu kommer de. Inden jul endda. Og de bliver de største i mands minde.'

Og i et efterfølgende tweet ønsker han 'Tillykke til Danmark':

/ritzau/