Den muslimske prædikant Bilal Philips kan kun afvises med konkrete beviser for, at han vil opildne til uro.

Han er blevet nægtet indrejse i Storbritannien og Australien.

Men den kontroversielle muslimske prædikant, Bilal Philips, kan ikke afvises af Danmark, medmindre der er konkrete beviser for, at han vil skabe uro.

Det fortæller Michael Ekmann, politiassistent ved Nationalt Udlændinge Center.

- Efter udlændingelovens bestemmelser kan vi afvise folk, der er til fare for statens sikkerhed, og hvis der er frygt for optøjer og uroligheder. Han kan afvises, hvis der er noget konkret, der giver mistanke, siger han.

Bilal Philips er inviteret til Danmark den 17. april for at holde tale på en konference for ungdomsafdelingen af Islamisk Trossamfund.

Det gav søndag anledning til protester fra blandt andet Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen, der ikke vil have, at Philips får lov at rejse ind i landet.

Vurderingen skal tages på grænsen, hvis politiet i lufthavnen skønner, at prædikanten vil opfordre til ballade. Men Bilal Philips kan ikke nægtes indrejse alene på grund af sine kontroversielle holdninger.

- Hvis vi stopper ham ude i lufthavnen og finder nogle løbesedler i hans bagage, hvor der står "når jeg er færdig med at tale, skal I gå ud og brænde byen af", så vil han opfordre til optøjer, siger Michael Ekmann.

- Ellers skal der være en højere myndighed, der siger "ham vil vi ikke have ind i landet."

- Det kunne være PET eller Københavns Politi, hvis de vurderer, at han vil give stor risiko for uroligheder i København. For eksempel hvis Københavns Politi fik anmeldelser om alvorlige moddemonstrationer, siger han.

Ifølge den amerikanske terrorekspert Lorenzo Vidino er Bilal Philips kendt for at have antisemitiske holdninger og være imod integration.

På internetsiden YouTube findes videoer, hvor Bilal fortæller, at han går ind for selvmordsangreb, dødsstraf til homoseksuelle og synes, det skal være legitimt at slå på kvinder.

/ritzau/