I 11. time udskyder Venstre valget af partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet. Det var ellers ventet, at Jens Rohde ville blive valgt på Venstres landsmøde søndag.

Efter et flere timer langt krisemøde har Venstre lørdag aften valgt at udskyde valget af partiets spidskandidat til Europaparlamentet.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Det var ellers ventet, at gruppeformand for Venstres gruppe i Europaparlamentet, Jens Rohde, søndag ville blive valgt, men det har en kontroversiel kronik, som i morgen bliver bragt i Berlingske, spændt ben for.

- Kronikken har skabt en vis tvivl, og derfor finder jeg det mest hensigtsmæssigt, at vi udskyder valget af spidskandidat til Europaparlamentsvalget, siger Jens Rohde, der har skrevet kronikken sammen med formand for Europabevægelsen, Erik Boel.

Her foreslår de, at en ny EU-traktat flytter mere magt til Europa-Parlamentet, at EUs udenrigspolitik som udgangspunkt skal træffes med flertalsafgørelser, og at EU skal have et fælles forsvar.

Kronikken har gjort Venstres partitop rasende. Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger blev Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen allerede for 14 dage siden præsenteret for EU-oplægget, men skød det til jorden. Fredag fik Venstre-toppen nys om, at kronikken ville blive bragt søndag, og siden da har man forsøgt at få Jens Rohde til at trække kronikken tilbage.

Ifølge Rohde var kronikken ment som et debatoplæg.

- Den har skabt en tvivl, som ikke var tilsigtet. Det mest rigtige er, at vi nu får det politiske på plads, og at Venstre derefter vælger sin spidskandidat, siger Jens Rohde i pressemeddelelsen.

På trods af dramatikken er Jens Rohde fortsat kandidat.

- Naturligvis er jeg fortsat interesseret i at blive spidskandidat. Jeg har altid været optaget af EU-politikken, og det er jeg fortsat. Kronikken var ment som et debatoplæg og et forsøg på at få regeringen ud af busken. Men den har skabt en misforståelse, som vi skal have ryddet af vejen, så Venstres linje er helt klar. Efterfølgende håber og tror jeg på, at jeg bliver valgt som spidskandidat til Europa-parlamentsvalget, siger Jens Rohde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.