De Konservative pointerer oven på sangerinden Nanna Lüders kritik af partiets brug af hendes Afrika-sang på weekendens årsmøde, at de skam også benyttede sammenkomsten i Aalborg til at støtte Røde Kord.

Ved Det Konservative Folkepartis landsråd i weekenden optrådte den konservative folketingsgruppe lørdag aften med en revy, der blandt andet omfattede en sang på melodien fra den såkaldte Afrika-sang, som Dansk Røde Kors er rettighedshaver til. Det har vakt en vis debat i pressen.

Derfor ønsker partiets generalsekretær Martin Dahl at oplyse, at Det Konservative Folkeparti faktisk brugte landsrådet som en anledning til at støtte Dansk Røde Kors´ landsindsamling:

"Dansk Røde Kors afviklede sin landsindsamling om søndagen. Og netop brugen af Afrika-sangen ved revyen lørdag aften kan ses som en opfordring fra vores partiledelse til, at vores tilstedeværende delegerede og gæster støttede landsindsamlingen.

Det kunne de ganske nemt gøre i de indsamlingsbøsser, vi havde opstillet rundt omkring, ligesom vi også havde givet Dansk Røde Kors tilladelse til vederlagsfrit at opstille en udstillingsstand i forhallen som støtte til deres indsamlingsarbejde,” skriver Martin Dahl i en pressemeddelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.