Lene Espersen glæder sig over, at forsvarsministeren har dikteret en ændring i veteranpolitikken og understreger, at de danske krigsveteraner fra det tidligere Jugoslavien ikke må glemmes.

Alle danske udsendte skal have den anerkendelse og støtte, de fortjener, når de vender hjem fra et af verdens brændpunkter.

Det understreger de Konservatives politiske ordfører, Lene Espersen (K), efter Berlingske fortæller historien om, at en teknisk detalje gør, at Forsvaret har nægtet flere, der har været udsendt til Bosnien for Beredskabsstyrelsen, det anerkendende veterankort.

»Der er ingen tvivl om, at man engang imellem glemmer den krig, fordi krigene i Irak og Afghanistan har fyldt så meget over det seneste årti. Ikke desto mindre så er det meget vigtigt, at vi husker på, at mange af dem, der var udsendt til det tidligere Jugoslavien i dag er nogle af dem, der er hårdest ramt blandt andet af psykiske ar på sjælen. Derfor skal de naturligvis hjælpes,« siger Lene Espersen.

Hun mener, at Danmark »tabte sin uskyld« med krigen i Kosovo.

I søndagens Berlingske sætter Jeppe Jensen atter fokus på krigen. Han var som 21-årig udsendt som nødhjælpschauffør for Beredskabsstyrelsen og med den dag i 1993, hvor en dansk nødhjælpskonvoj blev angrebet i Maglaj i Bosnien, men en teknikalitet betyder, at han endnu ikke har fået det anerkendende veterankort, som 32.000 andre veteraner har fået.

Det har fået forsvarsminister Nicolai Wammen (S) til at love bedring, så tildelingen af veterankortet ikke skal afhænge af hvilket ministerium, man er udsendt for.

»Jeg er meget glad for, at forsvarsministeren kapitulerer og vælger at ændre kurs ved at anerkende de pågældende som værende veteraner. For jeg mener, at alle, der har været udsendt og sat livet på spil for Danmarks skyld, skal anerkendes som veteraner og derfor have veterankort og medalje ganske ligesom vores soldater,« siger Lene Espersen.