De konservative partifæller Benedikte Kiær og Rasmus Jarlov kommer efter alt at dømme til at kæmpe om et enkelt nordsjællandsk mandat.

Den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov (K), der stiller op i Fredensborgkredsen, ser ud til at få skarp konkurrence fra tidligere socialminister Benedikte Kiær (K), som har meldt ud, at hun ikke blot går efter borgmesterposten i Helsingør, men at hun nu også har taget imod en invitation fra Helsingørkredsen om at blive folketingskandidat i samme by. Dermed kommer de to til at kæmpe om det ene nordsjællandske konservative mandat, der ifølge alle meningsmålinger vil blive tildelt partiet efter næste valg, skriver Politiken søndag.

Benedikte Kiær vil kun nedlægge sit folketingskandidatur, hvis hun bliver borgmester, men hun ser ikke det store problem i, at hun kan risikere at skubbe Rasmus Jarlov af pinden.

- Vi står over for nogle udfordringer. Der er kredse og storkredse nok til sådan en som Jarlov. Lad os nu lige tage en ting ad gangen, siger Benedikte Kiær til Politiken.

Rasmus Jarlov udtrykker forståelse for Kiærs beslutning.

- Jeg ser det ikke som nogen ulempe for mig, at der kommer en stærk kandidat, som kan være med til at samle nogle stemmer, siger han til avisen.

Ved kommunalvalget genopstiller Jarlov til Københavns Borgerrepræsentation, men medmindre de konservative mod forventning erobrer en borgmesterpost i København, vil han gå efter et såkaldt dobbeltmandat, så han både sidder i Folketinget og i Borgerrepræsentationen. Hvis han altså bliver valgt, skriver Politiken.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.