Kritikken hagler ned over De Konservative og især over formand Søren Pape Poulsen fra partiets eget bagland. Nu står en række konservative pengemænd frem og anklager politikerne på Christiansborg for at bringe det blå flertal - og dermed også erhvervslivets interesser - i fare.

En række fremtrædende erhvervsfolk står i dagens udgave af Børsen frem og kritiserer De Konservatives ageren i sagen om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

De er kede af, at partiet har udtrykt mistillid til ministeren, fordi hun er blevet beskyldt for at pynte på videnskabelige vurderinger, der ligger til grund for den kommende landbrugspakke.

LarsLøkke

Søs

Mistilliden har bragt regeringssamarbejdet i dyb krise efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen nægtede at fyre sin minister og nu truer med at udskrive folketingsvalg, hvis ikke regeringen og De Konservative kan nå frem til et kompromis.

En af de kritiske konservative røster kommer fra tidligere administrerende direktør for Bella Center, Arne Bang Mikkelsen, som er formand for De Konservatives pengeklub, C-Business. Klubben samler penge ind til partiet. Derudover er Arne Bang Mikkelsen også formand for De Konservatives Økonomi- og Erhvervsudvalg.

Han er overrasket over, at De Konservative udtrykte mistillid til ministeren, for han havde forventet, at sagen ville ende med en såkaldt 'næse.' Han mener, at partitoppens træk har skabt en 'uheldig situation, som ingen af os har ønsket at ende i.'

»Jeg beder til, at man finder en løsning, så regeringen kan fortsætte. Det er svært at se, at Eva Kjer Hansen kan blive som minister, men det vil være meget, meget ærgerligt at opløse regeringen på grund af det her,« siger han til Børsen.

Til spørgsmål om, hvorvidt han mener, at Søren Pape Poulsen har begået en fejl ved at udtrykke mistillid, svarer Arne Bang Mikkelsen.

»Det ved jeg ikke. Men det undrer mig, at man ikke har fundet en løsning, inden det er kommet hertil.«

Direktør i Bestseller og tidligere næstformand hos De Konservative, Finn Poulsen, er enig:

»Der er valgt en forkert strategi. Det er jeg virkelig ked af. I stedet for parti-taktik skulle folketingsgruppen have tænkt på borgerligt sammenhold og forholdene for danske erhvervsliv,« siger han til avisen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.