Connie Hedegaard.
Connie Hedegaard. Foto: INTS KALNINS

Mogens Lønborg (K) mener, det er på tide med nye ansigter i Det Konservative Folkeparti, hvis partiet skal overleve i fremtiden

I 1984 stemte næsten hver fjerde dansker på Det Konservative Folkeparti. Partiet havde 42 mandater i Folketinget. Schlüter havde fået succes med parolen om ’borgerlige stemmer, der arbejder’. I dag står partiet til katastrofale 2,7 pct. af stemmerne med risiko for at ryge helt ud af Folketinget.

I folketingsgruppen sidder folk med erfaring fra tunge ministerposter, men det er Liberal Alliance og Venstre, der løber med den politiske dagsorden. Den tidligere sundhedsborgmester i København, Mogens Lønborg (K) synes, det ser svært ud.

- Der skal ske mirakler. Det er svært at overvinde en så markant tilbagegang. Jeg synes, tiden er kommet, hvor vi skal overveje, hvordan vi rekrutterer nye folk. Og så skal vi også begynde at spotte helt nye hoveder lokalt, som vi så kan føre frem, siger Lønborg.

brüchmannblog

De Konservative til finanslovsforhandlinger

Flyverskjul

Det var en meningsmåling, som Megafon foretog for Politiken i fredags, som gav Det Konservative Folkeparti blot 2,7 pct. i meningsmålingerne. Den katastrofale meningsmåling har fået de fleste konservative politikere til at krybe i flyverskjul. Det er de færreste, der har lyst til at kommentere situationen. Men Mogens Lønborg vil godt give sine bud.

Han efterlyser, at partiet bliver bedre til at sætte nye dagsordener med afsæt i det partiprogram, der netop er vedtaget.

- Vi skal ikke bare tale reformer, vi skal være konkrete. Vi skal komme med vores bud på, hvordan et moderne konservativt samfund kan se ud. Den velfærds-tsunami, der har skyllet hen over landet, har i nogen grad fjernet det personlige ansvar. Vi skal ikke bare overlade ansvaret for vore gamle og for skolemaden til det offentlige, for eksempel, siger Lønborg.

Han har et ønske til fremtiden, som han er sikker på, at alle i partiet vil bakke op om.

Drømmer om Connie

- Connie Hedegaard er en fremragende politiker. Jeg ville ønske, at hun kom tilbage til dansk politik. Jeg ville være lykkelig, og det er jeg sikker på, alle i partiet ville være, siger Lønborg.

Den tidligere konservative borgmester i Birkerød, Ove C. Alminde, har nu forladt partiet. Men set udefra mener han, at De Konservative savner fornyelse og friskhed. Han peger også på Connie Hedegaard som et godt bud.

- Jeg har for mange år siden sagt, at hun ville blive vores første kvindelige statsminister. Hun kunne være den fornyelse og friskhed, jeg savner. Det er chokerende, at partiet nu er så langt nede. Det er ikke, fordi De Konservative har dummet sig eller har forarget. De er bare røget ud i glemslen. De skal være meget mere aktive i medierne. Det er noget af det, Liberal Alliance er gode til, siger Ove C. Alminde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.