I Hørsholm må politikere og embedsmænd ikke kramme hinanden, fastslår kommunens borgmester.

København. Politikere og embedsmænd i Hørsholm Kommune må fremover ikke kramme hinanden.

Det har kommunens borgmester, Morten Slotved (K), gjort klart over for kommunens øvrige politikere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er en signalværdi i det, hvis politikere og embedsmænd er for gode venner. Kommunen er en arbejdsplads, og vi befinder os i professionelle situationer.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi har nogle retningslinjer, som sikrer, at der er forskel på politikere og kommunens administration. Jeg har heller ikke hørt om andre arbejdspladser, hvor folk render rundt og krammer, siger borgmesteren til avisen.

Han tilføjer, at kommunens "krammepolitik" ikke er affødt af episoder med grænseoverskridende adfærd.

Kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch kender ikke til andre kommuner med lignende regler, men han finder Hørsholm Kommunes "krammepolitik" påfaldende.

- Indtil for ganske nylig mente man ikke, at den måde, vi hilser på hinanden på, var noget, vores politikere skulle blande sig i. Med vores nationale diskussion om håndtryk er det derimod blevet sat på dagsordenen, siger Roger Buch til Frederiksborg Amts Avis.

Han henviser til regeringens beslutning om, at udlændinge fremover skal give hånd ved en officiel ceremoni, før de kan få dansk statsborgerskab.

- Men selvfølgelig skal man altid overveje, hvor mange regler man skal lave om alt muligt, og om det overhovedet er et emne, man skal beskæftige sig med, siger kommunalforskeren.

Krammeforbuddet gælder mellem politikere og embedsmænd, mens politikere fortsat gerne må kramme hinanden.

/ritzau/