I de seneste ti år har den tidligere borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), fået udbetalt 100.000 kroner i et kommunalt tillæg.

Der er bare et problem. Tillægget er ulovligt, hvilket Fyens Stiftstidende har afdækket.

Samtidig slog kommunen fast, at man ikke kunne kræve pengene retur. Men det har Morten Andersen nu selv indvilget i at gøre.

Det oplyser han i et opslag på Facebook.

'Enhver krone skal selvfølgelig føres tilbage til Nordfyns Kommune, hvilket de derfor bliver', skriver han og har tilføjet:

'Helt grundlæggende så er der jo ingen borgere, virksomheder, foreninger, og slet ikke politikere, der skal modtage økonomiske midler, de ikke er berettiget til'.

Morten Andersen har hvert år fået udbetalt mellem 13.000 og 15.000 kroner i et såkaldt tillægsvederlag.

Mens kommunalbestyrelsesmedlemmer med børn under ti år har ret til vederlaget, må en borgmester ikke modtage det – og derfor vælger han nu at betale det tilbage.

Morten Andersen tilføjer i opslaget, at han ikke ved, hvordan fejlen har sneget sig ind. Nordfyns Kommunen har heller ingen forklaring.

Kommunens Økonomi og Løn-afdeling, der behandler sagen, vil nu undersøge, hvordan fejlen opstod – og hvordan medarbejdere kunne overse den år efter år.

I 13 år besad Morten Andersen borgmesterposten, men han stoppede tidligere på året.

Det gjorde han, efter det kom frem, at han under en julefrokost i 2022 havde kysset med en kvindelig medarbejder på dansegulvet.