Valgplakater på lygtepælene, en rose på gaden og en flyer i postkassen.

Metoderne er mange, når valgdagen nærmer sig, og der skal høstes stemmer ved kommunalvalget.

Og noget tyder på, at også venneanmodninger til borgere på Facebook er et trick, flere forsøger sig med.

Det er i hvert fald, hvad både Pia Nielsen, der er førtidspensionist, og Kristina Porsborg, der til daglig studerer social/special pædagogik, har været udsat for.

Noget, de ikke er begejstrede for.

»At venneanmodninger på Facebook bliver brugt som et redskab for politikerne, det, synes jeg, er mærkeligt og grænseoverskridende,« siger Kristina Porsborg og tilføjer:

»Personligt er jeg blevet ansøgt af den samme politiker flere gange, men jeg er kun venner med folk, jeg kender privat.«

Faktisk tog venneanmodningerne så meget overhånd, at hun til sidst måtte henvende sig direkte til politikeren og bede hende stoppe.

»Jeg tænker lidt: 'Hvorfor?' Og når det bliver ved, så bliver det altså meget generende og ubehageligt.«

Også Pia Nielsen har fået venneanmodninger fra kommunalpolitikere på Facebook.

Noget, hun heller ikke er glad for.

»Jeg har en lukket profil – og ja, man kan da bare sige nej. Men det handler om, at de overhovedet vælger at sende mig en venneanmodning,« siger hun og fortsætter:

»For mig er det det ultimative stemmefiskeri. Folk, der sender fremmede borgere venneanmodninger for at få stemmer, dem kunne jeg aldrig drømme om at sætte mit kryds ved.«

Mens Kristina Porsborg oplevede ansøgningerne fra én profil, har Pia Nielsen oplevet det fra flere forskellige.

»Det kan godt være, at jeg er gammeldags, men jeg har ikke lyst til at være venner med folk, jeg ikke kender,« siger Pia Nielsen.

Andre læser også