Forsvarsminister Nick Hækkerup fremlægger sit nye forsvarsudspil for partierne bag forsvarsforliget. Venstres Troels Lund Poulsen ankommer. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012)
Forsvarsminister Nick Hækkerup fremlægger sit nye forsvarsudspil for partierne bag forsvarsforliget. Venstres Troels Lund Poulsen ankommer. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Vi har endnu ikke set dokumentation for anklagen om magtmisbrug i skattesagen, vurderer to kommentatorer.

Hvor er den rygende pistol, spørger to kommentatorer, der fra første færd har fuldt skattesagen tæt.

Efter afhøringen af sagens helt centrale vidne, skattechef Erling Andersen i to hele dage vurderer Danmarks Radios analytiker Jens Ringberg, at mistanken om magtmisbrug ikke er blevet bestyrket.

Og den vurdering er Radio24syvs politiske redaktør Jesper Termansen enig i.

- Vi har ikke set bevis på, at nogen har forsøgt at presse en bestemt afgørelse igennem. Der har været diskussionen og afholdt møder om de fire linier, men det er ikke noget bevis på magtmisbrug. Jeg vil dog godt tage det forbehold, at vi ikke ved, hvordan kommissionen vil lægge snittet og definere magtmisbrug. Men jeg tror ikke, at Troels Lund Poulsen står på randen af en rigsretssag, siger Jens Ringberg.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Sagen har imidlertid allerede haft konsekvenser for den unge Venstre-politiker. Hans karriere er sat i stå, men efter Ringbergs vurdering risikerer han i sidste ende nok højst en næse.

Jesper Termansen udtrykker det på den måde, at ’der er alvorlig risiko for, at sagen ender i ingenting’.

- Hvis du spørger, om det kan ende med en rigretssag, er svaret nej. Efter at vi har hørt Erling Andersen, og uden ham ingen undersøgelseskommission, står hans ord i et lidt andet skær. Der er ikke skyggen af bevis for indblanding i selve sagsbehandlingen. Hans mange ord bygger på sand, siger Jesper Termansen.

Begge de to herrer er også enige om, at den suspenderede departementschef Peter Loft står med dårlige kort på hånden.

- Hvis nogen risikerer at få placeret en abe på skulderen, er det Peter Loft, siger Jens Ringberg. Han hæfter sig ved, at Loft personligt rekvirerede oplysninger om Thornings lejlighed i London. Det er i strid med armslængdeprincippet, mener han.

Jesper Termansen udpeger Peter Loft til sagens første offer.

- Han mistede sit job, og hans renomé er flosset, siger han.

Peter Loft har fra starten været helt blottet for illusioner om, at han blev renset. Kort efter sin suspension nedtonede han forventningen om at vende tilbage til Skatteministeriet til nul.

- Så skulle det da være som pedel, sagde han galgenhumoristisk til BT.

Først til foråret får offentligheden mulighed for at høre Peter Lofts udlægning af sagen.

Synes du, at skattesagskommissionen er alle millionerne værd?

Deltag i debatten herunder - de bedste indlæg bliver bragt i BT

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.