Når Anders Samuelsen og resten af Liberal Alliances hovedbestyrelse afholder hovedbestyrelsesmøde i Nyborg senere fredag, så vil man blive mødt med en krav om at træde ud af regeringen. Men det kommer næppe til at ske.

Det mener den politiske kommentator Jarl Cordua.

»Der kommer ikke til at ske noget på det møde. Anders Samuelsen vil formentlig komme med en undskyldning og skyde skylden på Dansk Folkeparti og de øvrige regeringspartier, og så vil han gentage snakken om procedurefejl og procesfejl. Det vil partifællerne købe, og så vil man sige noget i retning af, at man nu vil fortsætte mod nye horisonter.«

Og det er en overbevisning, som deles af BTs politiske redaktør, Andreas Karker.

»Folketingsgruppen vil formentlig komme med en længere politisk forklaring på forløbet, men de kommer ikke til at tage en beslutning om at træde ud af regeringen, for det kan de ganske enkelt ikke på det møde. Det bliver ikke dramatisk.«

Selv om flere af partiets lokalformænd fortsat bakker op om partitoppen, så har uroen alligevel ulmet i baglandet. Særligt Søren Nielsen, der er hovedbestyrelsmedlem og landsformand for Liberal Alliance Ungdom har langet kraftigt ud efter Anders Samuelsen & Co.

»Jeg har tænkt mig at opfordre til, at vi trækker os fra regeringen. Frem for at rykke kommaer i lovgivningen, som regeringen gør, skal vi rykke befolkningen. Det gør vi bedst uden for regeringen som et reelt alternativ til den omgang socialdemokratiske politik, regeringen fører nu,« har han udtalt ifølge Ritzau.

Mødet fredag eftermiddag finder sted bare to dage efter, at Anders Samuelsen var ude og undskylde for det forløb, som partiet har været en del af de seneste måneder med den meget omdiskuterede skattereform.

En skattereform, som regeringen i sidste ende måtte skyde en hvid pil efter som følge af en række heftige forhandlinger med Dansk Folkeparti.

'Undskyld Det er 100% og ene og alene mit ansvar. Jeg tager tævene og de er fortjente. Kritikken er 100% i orden. Det har ganske enkelt ikke været værdigt - og jeg beklager dybt overfor jer alle. Uden forbehold. Jeg bøjer nakken. Jeg har fejlet,' lød det fra Anders Samuelsen på Facebook.

Og det er således den undskyldning, som Jarl Cordua er overbevist om, at udenrigsministeren vil gentage fredag eftermiddag.

»Man vil beklage meget, og så vil vi måske få en formulering om, at man tager undskyldningen til efterretning, og så vil man komme videre. Joachim B. Olsen er jo allerede nu i gang med at varme op til at skyde skylden på Venstre og De Konservative,« siger han og tilføjer, at partitoppen formentlig også vil forsøge at skyde skylden på pressen.

»Det er som regel aldrig Anders Samuelsens skyld,« siger Jarl Cordua.

Men selv om mødet fredag eftermiddag med al sandsynlighed kommer til at foregå ganske udramatisk, så mener Andreas Karker, at det formentlig kan være med til at lægge yderligere pres på Anders Samuelsen og resten af toppen hos Liberal Alliance.

»Og så kan det sagtens ende med, at de træder ud af regeringen, eller at Anders Samuelsen træder af som formand.«