Mattias Tesfaye skiftede i weekenden fra SF til Socialdemokraterne, og der går ikke lang tid, før vi ser ham som fremtrædende Socialdemokrat, mener politisk kommentator.
Mattias Tesfaye skiftede i weekenden fra SF til Socialdemokraterne, og der går ikke lang tid, før vi ser ham som fremtrædende Socialdemokrat, mener politisk kommentator. Foto: Torkil Adsersen
Der går ikke lang tid, før den tidligere SF'er Mattias Tesfaye vil markere sig som en fremtrædende Socialdemokrat.

Det mener tidligere spindoktor og nuværende kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup.

- Han er så attraktiv i sin måde at kommunikere et i virkeligheden meget socialdemokratisk projekt. Han har som en af de få på venstrefløjen været i stand til virkelig at formulere, hvad den store del af den danske befolkning i almindelige produktionsjobs skal med den nuværende regering og det socialdemokratiske projekt. Så der er ingen tvivl om, at der er nogen, der vil løfte ham frem og give ham plads, siger hun og forklarer, at der er basis for, at Tesfaye lynhurtigt kan komme til tops i sit nye parti.

- Det betyder, at han ikke behøver tage en lige så lang rejse op gennem partiet, som så mange andre ville skulle tage i et nyt parti. Jeg vil vove den forudsigelse, at der nok snart er nogle, der tilbyder ham en folketingsplads, siger hun. 

MT

Tesfaye

- Normalt skal man afluses fra sit gamle parti og vise en vis ydmyghed over for, at man er del af et nyt fællesskab. Derfor aftjener nye folk normalt deres værnepligt på de bageste rækker, siger hun, og henviser til, at en tidligere markant person som Pernille Rosenkrantz-Theil først nu begynder at markere sig som Socialdemokrat efter skiftet fra Enhedslisten.

Selv om vejen er banet for Tesfaye, understreger Søs Marie Serup, at det bestemt ikke er alle Socialdemokrater, der er begejstrede for deres nye parti-kammerat.

- Der vil være nogen, der synes, det er fantastisk, at Socialdemokratiet har tiltrukket et stærkt brand, som vil bidrage med en stærk profil til Socialdemokraterne, som mange vil sige, at de har manglet, men der vil bestemt også være dem, der vil være trætte af det, fordi han kommer til at skubbe dem lidt længere bagud i køen, måske.

Det er især dem, der er tilhængere af et tæt samarbejde med fagbevægelsen, der er glade for at Mattias Tesfaye nu er Socialdemokrat.

- De har fået en stærk stemme tilført partiet, siger Søs Marie Serup.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.