____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Lars Løkke vil gøre Venstre til et arbejderparti og København til en 'blå by'. Derfor benytter han sin og familiens flytning til København til også at skifte valgkreds.

Det mener BT's politiske kommentator, Lotte Hansen.

- Ved sidste valg fik Venstre et rigtig godt valg i byerne, men i København kniber det stadig med at blive et arbejderparti. Det faktum, at den tidligere statsminister flytter til København og skal føre sin valgkamp fra København, kan få endnu flere bymennesker over på Venstres side og kan give kampen om arbejdervælgerne endnu et nøk i blå retning, siger hun.

For få uger siden kunne BT fortælle, at forhenværende statsminister Lars Løkke forlader Græsted og flytter med familien til hovedstaden.

Torsdag kom det frem, at han benytter lejligheden til også at skrifte valgkreds. Efter planen overtager Løkke til september Birthe Rønn Hornbechs plads i Sjællands Storkreds.

Og det er bestemt ikke tilfældigt, vurderer Lotte Hansen. Løkkes stunt er led i en snedig og helt bevidst strategi fra Venstres side, som går ud på at slå de røde i hovedstanden.

- København er en rød by, hvor partier som Enhedslisten står utrolig stærkt, så det er svært for Venstre-politikere at føre valgkamp i hovedstaden. Men partiet er jo gået frem i mange byer, og nu prøver Venstre altså at erobre hovedstaden også, og så må vi jo se, om det lykkes, siger Lotte Hansen. 

Og selv om den tidligere statsminister kommer på en svær opgave, er den bestemt ikke umulig, mener hun.

- Venstre har et stort potentiale i København. Der er sket et paradigmeskifte - blandt andet på grund af Carina-sagen og Vejlegården, og det arbejdende folk og de arbejdsløse er ikke længere så solidariske, som nogle partier i den røde blok mener, de burde være. Og derfor har Venstre - hvis de er smarte - en chance for at vinde nogle flere arbejdervælgere i byerne, siger Lotte Hansen.