Forsvarsministerens udmelding hjælper ikke en i forvejen presset regering, mener Erik Holstein.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensens (V) sygeorlov på ubestemt tid kommer på et katastrofalt tidspunkt for regeringen og hans parti, Venstre.

Sådan lyder det fra Erik Holstein, der er politisk kommentator på mediet Altinget.

- Det er klart, manden er nødt til at trække stikket, hvis han fysisk bliver kørt helt ned. Men det kommer i en situation, hvor regeringen er kommet ekstremt dårligt fra start, siger han.

Erik Holstein henviser til, at både Venstre og Socialdemokratiet klarer sig dårligt i nylige meningsmålinger blandt andet efter forslaget om at afskaffe store bededag er blevet fremlagt.

- Det er noget, der vil blive læst ind i nederlagsfortællingen. Tidspunktet er så dårligt, som man kan forestille sig, siger Erik Holstein.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) bliver fungerende forsvarsminister, mens Stephanie Lose skal stå i spidsen for Venstres organisation.

Sygemeldingen kommer, efter at Ellemann i sidste uge var forbi Rigshospitalet efter et ildebefindende, hvor han oplevede svimmelhed og hovedpine.

Han blev formand under en turbulent tid i Venstre i september 2019, efter at Lars Løkke Rasmussen blev væltet som formand.

Siden har partiet kæmpet med at komme tilbage til fordums storhed, og der er ingen tvivl om, at det har tæret på Ellemann, mener Erik Holstein.

- Når man er toppolitiker i en meget vanskelig situation i sit parti, bliver det ekstra belastende, siger han.

Og det er ikke altid, at offentligheden får indsigt i, hvordan det kan påvirke de folkevalgte.

- Det er hårdere, end mange forestiller sig. Af toppolitikerne er der en del, der arbejde 70-75 timer på en uge, siger Erik Holstein.

Om Ellemanns afløsere i Lose og Lund Poulsen er Erik Holstein ikke synderligt imponeret.

- Det efterlader Venstre, utroligt presset, for det er ikke et vinderteam, man har sat ind i stedet. Man må håbe, det kun er få måneder, de kommer til at stå i spidsen.

/ritzau/