Marianne Jelved
Marianne Jelved Foto: Christian Als

Både Kulturministeriet og regeringen kommer til at nyde godt af, at det nu bliver den garvede politiker Marianne Jelved, der sætter sig på posten som kulturminister.

Når Uffe Elbæk torsdag skal give sit ministerium videre, bliver det til en politiker, som vil tilføre både Kulturministeriet og den samlede regering nødvendig tyngde og erfaring, vurderer Berlingskes politiske kommentator over for b.dk.

- Det er klogt af Margrethe Vestager at gøre Marianne Jelved til ny kulturminister. Eksperimenternes tid er forbi. Marianne Jelved er en bundsolid og erfaren politiker, som vil kunne gavne ikke blot Kulturministeriet, men også ministerholdet, lyder det fra Thomas Larsen.

Hans vurdering kommer efter, at det står klart, at Marianne Jelved skal efterfølge Uffe Elbæk som kulturminister.

Jelved er ifølge Thomas Larsen modsætningen af Uffe Elbæk. Hvor den detroniserede Uffe Elbæk i udpræget grad manglede forståelse for de politiske spilleregler på Christiansborg og havde tendens til at køre en mere snæver kulturpolitisk linje, så kender Marianne Jelved hver en krog af parlamentet og vil givetvis føre en kulturpolitik, som er bredere funderet - med mere klassisk kultur og mindre cirkus, lyder det fra Thomas Larsen til b.dk.

- Men mest af alt sikrer udskiftningen, at regeringen bliver forlenet med noget af den erfaring og rutine, som man fra starten burde have satset langt mere på. Det betyder noget at have folk med på holdet, som har prøvet det før, siger Berlingskes kommentator og fortsætter:

- Tidligere ministre ved, hvordan et ministerium fungerer, hvordan man sætter en politisk kurs og får sine sager navigeret sikkert igennem Folketinget. Alt dette ved Marianne Jelved, og hvis kollegerne på ministerholdet gider lytte, vil de kunne få værdifulde råd fra regeringens nye nestor.

Men skiftet sker dog ikke uden ulemper, lyder vurderingen.

- Ulempen ved rokaden er - set med radikale øjne - at partiet mister Marianne Jelved som en vellidt og kompetent gruppeformand, som har forstået betydningen af at binde ministre og gruppe sammen. Men for regeringen er udnævnelsen af Jelved en styrkelse. Man skal ikke undervurdere betydningen af at have en rutineret kraft på netop posten som kulturminister.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.