Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et flertal af københavnske lokalpolitikere ønsker offentlige hashbutikker i København. Vanvid, siger Venstre.

København bør være forsøgsby for fri hash og sætte en effektiv stopper for pushernes lyssky milliardforretning.

Det mener et bredt flertal på Københavns Rådhus, som torsdag aften dog har sendt et forslag om at sælge det euforiserende stof i offentlige hashbutikker på forsøgsbasis videre til udvalgsbehandling.

Politikerne på Christiansborg skal dog også sige god for den kontroversielle plan, men det tegner lovende, mener Socialdemokraternes socialordfører i København.

- Jeg er overbevist om, at et flertal i Folketinget også gerne vil tænke nyt på misbrugsområdet, siger Lars Aslan Rasmussen.

- Derfor håber jeg, at vi i København får mulighed for et forsøg med en ny politik. For vi kan ikke bare fortsætte den nuværende forbudsstrategi i forhold til hash, da den er meget forældet, tilføjer han.

SKAL KØBENHAVN HAVE LOV TIL AT LAVE ET FORSØG MED FRI HASH? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN
Hans egen partikammerat på Christiansborg, retsordfører Ole Hækkerup (S), afviser det københavnske hashforslag blankt.

At socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen og i Folketingssalen har to vidt forskellige holdninger til sagen, har sin naturlige forklaring, lyder det.

- Det er let at indtage den holdning, når man ikke sidder med ansvaret for, at der samlet set ikke bliver flere, der bruger hash i Danmark, siger Ole Hækkerup.

- Hvis vi gør det lettere at få hash, må vi imødese, at der er flere, der ender på hårde stoffer, tilføjer han.

Venstre vil også bremse ethvert tilløb til forsøg med fri hash i København. Partiet raser mod forslaget, som kaldes det "glade vanvid".

- Vi opfordrer i kraftigst mulige vendinger Frank Jensen som landets tidligere justitsminister til at få stoppet dette vanvittige forslag, siger folketingspolitiker Martin Geertsen, tidligere Venstreborgmester i København.

Lars Aslan Rasmussen peger på, at bander hvert år omsætter for 1,5 milliarder på hashhandlen alene.- Og det er nu engang bedre, at det er kommunen, der står for udlevering af hashen, end at der er kriminelle, forklarer han.

Efter torsdagens afstemning i Borgerrepræsentationen skal byens socialudvalg i gang med at lave et udkast til, hvordan afkriminaliseringen af hash helt præcist skal udmøntes.

Her vil man tage kontakt til eksperter på misbrugsområdet, lyder det.

Hvad synes du? Skal København have lov til at lave et forsøg med fri hash?

Tror du, at det vil få flere til at ryge hash og tage andre stoffer?

Eller er der brug for et opgør med forbudspolitikken i forhold til hash? Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. lørdag

/ritzau/

Andre læser også