Lyt til artiklen

Klimaminister Martin Lidegaard, hvordan er dit nye solcelleanlæg?

- Jeg fik det op på vores tag i anden uge af august, og jeg er virkelig glad for det. Jeg er glad for nu at producere grøn energi.

Du har selv varslet, at der skal skæres i støtteordningen til solcelleanlæg, så det bliver dyrere fremover at producere sin egen solenergi. Hvorfor køber du selv et solcelleanlæg under de gunstige regler, lige inden det bliver dyrere for folk at investere i anlæg?

- Hvis du lægger op til, at jeg investerer nu, fordi jeg har insiderviden om, at det bliver dyrere, så kan jeg klart afvise det. Jeg planlagde allerede i januar at få et solcelleanlæg på taget, og det var i foråret, at vi i forligskredsen blev enige om, at der skal justeres på reglerne for solcelleanlæg.

'Eventyret varer ikke evigt’

Men du har udtalt til Jyllands-Posten i september, at ’eventyret varer bare ikke evigt. Vi kan ikke blive ved med at støtte solceller lige så meget, som vi gør nu’. Hvorfor venter du så ikke med at investere, til de nye og mere forsvarlige regler for statskassen træder i kraft?

- At jeg har investeret i et solcelleanlæg har ikke noget med de støtteordninger at gøre. Jeg investerer, fordi jeg gerne selv vil være et godt eksempel som klimaminister og bruge grøn energi, ligesom rigtig mange andre danskere heldigvis har valgt at gøre.

Men hvorfor privat bruge en støtte, som du politisk mener ikke er forsvarlig i længden?

- Det har ikke noget med regler at gøre, at jeg investerer i et solcelleanlæg, men fordi jeg vil gå foran i brugen af vedvarende energi. Jeg vil også sige, at jeg som politiker må have lov til at købe et solcelleanlæg, præcis som mine børn kan få lov til at vælge, hvilken skole de vil gå på. Det er mit eget valg, og jeg er meget tilfreds med mit solcelleanlæg.

Men hvorfor ikke vente nogle måneder, til de nye regler træder i kraft?

- Der er slet ikke sat dato på for de nye regler.