Først sad han i Europa-Parlamentet for Venstre, så stiftede han Opstillingslisten. For tre år siden var han kortvarigt medlem af Alternativet - og nu prøver Klaus Riskær Pedersen igen.

»Jeg ønsker at lave om på skattesystemet i Danmark. Det er ikke noget med en procent, der skal op, eller en procent, der skal ned. Skattesystemet er brudt sammen, og vi skal have fundet på noget andet,« siger han i en video på YouTube.

Den 63-årige iværksætter og far til fem har ifølge sin hjemmeside oprettet et nyt politisk parti, der slet og ret hedder 'Partiet Klaus Riskær Pedersen'.

Eller har han?

Vis mere

Efter at have været i kontakt med Klaus Riskær Pedersen viser det sig, at der er tale om en række test. De skal vurdere muligheden for at stille op til Folketinget, forklarer han i en sms til B.T.

'Det er for tidligt at konkludere på den afprøvning, der finder sted af konverteringsvillighed og omkostning pr. konvertering, ligesom de enkelte sociale platforme skal gennemtestes,' skriver han.

Når testen er slut, vil han konkludere, hvorvidt han vil indsamle de nødvendige 20.109 vælgererklæringer, der kræves for at kunne stille op til folketingsvalget, som senest finder sted i juni næste år.

Ifølge professor ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet Jørgen Goul Andersen bliver det ganske svært for Klaus Riskær at komme i Folketinget med sit nye parti.

»Han har et ubestrideligt talent for at skabe opmærksomhed om sin person. Det er der mange partimagere, der ikke har, og det hjælper selvfølgelig altid noget,« siger han.

Mærkesagen om et nyt skattesystem er dog ingen vindersag, vurderer professoren.

»Selv om der har været alle skandalerne i Skat, er det bare ikke nogen stor folkesag. Det bliver hurtigt meget kompliceret,« siger Jørgen Goul Andersen.

Indtil videre har Klaus Riskær Pedersens 'parti' ingen bestyrelse og ingen andre kandidater, men er dog blevet registreret hos Økonomi- og Indenrigsministeriet, oplyser han.