Hans Hækkerup døde den 22. december i Mexico. Han fulgte med til det sidste, og han var især glad nevøen Nick Hækkerups arbejde som forsvarsminister.

Det fortæller den tidligere forsvarsministers bror, Klaus Hækkerup, til BT.

- Han havde været syg længe, og vi vidste, hvad vej det gik, så vi var forberedt på det, siger Klaus Hækkerup.

Hans Hækkerup døde i Mexico, hvor han boede med sin kone Susanne Rumohr Hækkerup, der er ambassadør på den danske ambassade, og parrets to børn. Den nærmeste familie var hos ham, da han døde.

Klaus Hækkerup fortæller, at Hans Hækkerup, trods sygdommen, fulgte med til det sidste uden at være politisk aktiv.

- Somme tider blev han lidt uklar, men ellers fungerede hovedet. Han var jo ikke aktiv, men han fulgte med til det sidste, og man kunne altid få en god korrespondance med ham over nettet, siger Klaus Hækkerup.

Klaus Hækkerup fortæller, at den nu afdøde tidligere forsvarsminister glædede sig især over, at Nick Hækkerup videreførte den forsvarspolitiske linje, som han også selv stod for i sine næsten otte år på posten som forsvarsminister. 

- Det lå ham på sinde. At den politiske linje, han havde lagt, blev gennemført, mens Nick var forsvarsminister, siger Klaus Hækkerup

Hans Hækkerup blev bisat på Bispebjerg Kapel i dag. Det foregik i stilhed med den nærmeste familie efter ønske fra Hans Hækkerup.