Hvad ville du gøre, hvis du pludselig opdagede, at du havde et par milliarder mere på kontoen, end du regnede med?

Det spørgsmål skal finansminister Nicolai Wammen (S) og resten af Folketingets politikere snart til at stille sig selv. 

Ifølge Børsen kan flere kilder berette, at en ny opjustering er på vej, og at der er milliarder i overskud på statsbudgettet. 

Og spørger man Liberal Alliances skatteordfører, Steffen Frølund, bør de mange penge »ryge direkte ned i danskernes lommer igen.«

Foreløbig vil Nicolai Wammen og resten af regeringen ikke fortælle hvor mange milliarder, man har at gøre godt med, skriver Børsen.

Men uanset hvad bugner statskassen. 

Sidste år lød det nemlig fra finansministeren, at overskuddet i statsbudgettet frem mod 2030 – det såkaldte økonomiske råderum – var på hele 68 milliarder kroner.

Det er altså det beløb, der ifølge Børsens oplysninger nu viser sig at være endnu højere.

Overskuddet opstår ved, at der bliver indkrævet flere penge i skat fra borgerne end politikerne bruger.

Og spørger man Liberal Alliance, bør de penge, der er i overskud, altså betales tilbage til skatteyderne.

»Det er sådan set borgernes penge i første omgang. Vi har et statsbudget, som er bestemt til at være en given størrelse. Nu har vi pludselig flere penge end det. Der er altså et eller andet, som er gået bedre end forventet. Det skal komme borgerne til gode. De penge, der er blevet opkrævet for meget, er borgernes. Pengene hører til i borgernes lommer og bør betales tilbage,« siger partiets skatteordfører Steffen Frølund til B.T.

Han mener, at det er udtryk for »en underlig omvendt tænkning«, når andre politikere ønsker at bruge det økonomiske råderum på at øge de statslige udgifter.

I stedet bør råderummet bruges på skattelettelser, mener Steffen Frølund.

»Vi har mange forslag til skattelettelser i Liberal Alliance. Med de her store ekstrabeløb i råderummet bliver finansieringen lettere. Konkret kunne det for eksempel være at afskaffe skatten på de første 7000 kroner, man tjener. Ultimativt vil vi også gerne fjerne topskatten, og der har vi fremlagt en plan for, hvordan man kan gøre det i løbet af fire år«, siger han til B.T.