Den danske skuespiller og instruktør er blevet til grin på sociale medier efter, at hun har deltaget i et filmklip i forbindelse med, at hun er blevet medlem af regeringens nye Disruptionsråd.

Disruptionsrådet skal sikre, at Danmark bliver en innovativ vindernation, og at danske virksomheder bliver forsvarligt rustet til fremtiden.

Hella Joofs bud på en succesopskrift på netop det har dog ikke vakt udelt begejstring.

»Indianerne. Der er mange indianerstammer, som hvert syvende år brænder hele lortet ned og starter forfra. Og det tror jeg faktisk at vi skal...,« famler Hella Joof i filmen og fortsætter efter lidt tøven.

»Det vigtigste omkring de her ting, er at det er er os, der bestemmer, og at det er os, der holder tøjlerne, og at vi først og fremmest ikke er bange,« siger hun.

Hella Joof forklarer desuden i filmen, at det er vigtigt, at vi ikke er bange, at vi går fordomsfrit til værk og at danskerne skal »disrupte deres liv.« Der er dog ikke konkrete bud på, hvordan Danmark og danske virksomheder skal blive konkurrencedygtige og omstillingsparate.

Filmen er lagt ud af Disruptionsrådet på deres nyligt oprettede Facebook-side.

Hella Joof er netop nu blevet genstand for klassisk internethumor i forbindelse med hendes udtalelser. Her er et eksempel:

Der er også mange kommentatorer, som har kommentaret på filmklippet, hvor Hella Joof medvirker. De færreste er begejstrede. Der er dog adskillige muntre kommentarer og en række forargede budskaber om, hvad danskernes skattepenge bliver brugt til.

Her er det Altingets debatredaktør Søren Damm Jakobsen

Direktøren for Tænketanken Cevea, mener ikke, at vi skal »brænde hele lortet ned«

BT har forsøgt at kontakte Hella Joof, men det er ikke lykkedes at skaffe en kommentar endnu.

Andre læser også