Det med at fejre 25-års jubilæum på arbejdspladsen, bliver nok aldrig aktuelt for den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon. Han er 44 år, og stortrives med en karriere, der følger den moderne zapperkulturs livsstil med hyppige skift af bolig, kæreste, job og tv-programmer. Bortset fra, at han kun skifter job.

For nu skal den politolog-uddannede Corydon være chefredaktør på Dagbladet Børnsen fra 1. januar.

»Jeg har et mål i livet om ikke at lade mig spærre inde i en bestemt kasse eller sektor, men prøve forskellige ting. Jeg tror på, at jeg bliver bedre af at få nye udfordringer, bliver klogere og vokser af det. Og jeg tror også, at mine arbejdspladser får noget ud af det. Det er helt sikkert noget, vi kunne gøre noget mere ud af i Danmark. Ideen om at kunne bevæge sig på tværs af sektorer praktiserer vi ikke så meget,« siger Bjarne Corydon.

Det er tredje gang, at Bjarne Corydon foretager et overraskende karriereskift inden for bare seks år. I 2011 var han embedsmand og sekretariatsleder hos socialdemokraterne indtil valget i september måned 2011, hvor Helle Thorning-Schmidt hentede ham ind som finansminister.

De seneste knap to år har han været direktør og partner i det globale konsulentfirma McKinsey & Companys Center for Government. Her har opgaven været at lave research og indsamle viden på tværs af den offentlige sektor i hele verden. I foråret offentliggjorde de en rapport, der viste, at 40 pct. af de timer, vi er på arbejde, har potentiale til at ­blive automatiseret. Det vil svare til en ­million danskeres årlige arbejdsindsats.

Som finansminister var han også optaget af at få 'mest muligt ud af de menneskelige ressourcer, og få mest kvalitet for de penge, der investeres i den offentlige sektor. Han stod last og brast med Helle Thorning-Schmidt i hele regeringsperioden, men de to blev også mere og mere isolerede i den socialdemokratiske gruppe. Corydon fik bl.a. øgenavnet 'Blå Bjarne', fordi kritikere vurderede hans økonomiske politik til at være mere blå end rød.

Mest kontroversielt i hans periode som finansminister er dog salget af DONG, hvor Rigsrevisionen og Folketingets statsrevisorer efterfølgende har kritiseret Finansministeriet for ikke at kunne begrunde, forklare og redegøre for afgørende dele af salget til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Hvad nu hvis Børsens journalister gerne vil begynde at grave i DONG-salget, må de det?

»Ja, det må de da bestemt. De skal gå efter det, der er spændende og de skal gå efter fakta.«

Og hvad hvis der kommer noget ufordelagtigt frem om din rolle i DONG-salget eller i andre sager.

»Det er ikke et vedkommende hensyn. Det vedkommende hensyn er at levere det, som læserne er interesserede i, og gøre det på en måde, der er uafhængigt og faktabaseret.«

Bjarne Corydon fik en opfordring til at søge jobbet som adm. direktør og chefredaktør på Børsen. Han sad i et drømmejob, den dag telefonen ringede, men hvad tænkte han?

»Jeg vil ikke gå ind i selve processen. Men jeg blev tændt. Fra første øjeblik. Jeg er mere og mere overbevist om, at medier og den kvalitet, de laver, spiller en afgørende rolle i den tid, vi lever i. Og så synes jeg, at Børsen som mediehus dækker nogle af de emner, der interesserer mig allermest, dvs. økonomi, erhvervsliv, vækst og økonomisk ansvarlighed. Det er der, jeg har mine interesser og der mit liv er levet.«

Bjarne Corydon tiltræder som ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Børsen 1. januar 2018.

Mere tid til familien

Bjarne Corydon glæder sig over, at han med sit jobskifte vil få mere tid til familien pga. færre rejsedage.

Han er gift med Nina Eg Hansen, og de bor med deres fire børn Laura (7), Hannah(12) , Frida(14) og Bjørn(17) i det samme hus tæt på Amager Strandpark, som de har gjort i mange år.  Han har tidligere fortalt i et interview med BT, at han meget gerne vil have en baby mere, for 'det er det bedste udgangspunkt for at få et godt og velafbalanceret liv, hvor man ikke går hen og bliver alt for forelsket i sig selv'.

Har du droppet ønsket om en efternøler?

»Mon ikke tiden efterhånden er ved at være løbet fra det. Men i princippet vil jeg synes, at det ville være fantastisk, det skal du ikke tage fejl af. Men det at kommunikere med sin kone gennem BT er nok ikke sådan, det skal gøres.«

Har familien savnet, at du var mere hjemme?

»Åh, de er vant til, at jeg lever et tosset liv. Det gør jeg jo på den ene eller anden måde, men det er de søde til at acceptere.«

Bliver det nemmere for dig at prioritere familien som chefredaktør i forhold til dit nuværende job?

»Nej, jeg tror, at det her job kommer til at stille store krav. Sådan er det også i McKinsey og sådan var det som finansminister, hvor det var synligt for alle, hvilke krav man var oppe imod. Så det er et spørgsmål om, hvordan man møder nye krav. Man skal prioritere, og have styr på sine værdier, når man ikke er på arbejde. Det vil altid være min familie, der kommer først der,« siger Bjarne Corydon.

Blå Bog:

Født 1. marts 1973 i Kolding

Gift med Nina Eg Hansen, direktør i Social-og Integrationsministeriet

2000 - Cand.scient.pol

2000-2005 - politisk økonomisk rådgiver for Socialdemokratiet på Christiansborg

2005 - leder af Socialdemokratiets Analyse- og Informationsafdeling på Christiansborg

2011 - folketingsmedlem og finansminister

2016 - direktør og partner i McKinsey

2018 - chefredaktør Børsen