Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fortæller nu om episoden torsdag aften i sidste uge, hvor hans kæreste blev taget med en tårnhøj promille efter et besøg på Burger King i Viborg.

»Josue har gjort sit livs fejltagelse, og så er den ikke længere.«

Så kort og kontant var justitsminister Søren Pape Poulsen (K), da han her til formiddag blev bedt om at sætte ord på sin forlovedes, Josue Medina Vazquez, spritkørsel.

Det var årvågent personale hos Burger Kings restaurant på Holstebrovej i Viborg, der torsdag aften i sidste uge meldte Søren Pape Poulsens kæreste til politiet, fordi han virkede spirituspåvirket. Da politiet nåede frem, viste det sig ganske rigtigt, at Josue Medina Vazquez kørte bil med en promille langt højere end de tilladte 0,5.

»Vi får en anmeldelse om, at en mandlig bilist skønnes at være påvirket af alkohol. Det viser sig at være tilfældet, for vi måler ham med en promille på 1,25. Han bliver anholdt klokken 22.40 og taget med på Regionshospitalet Viborg for at få taget en blodprøve, hvorefter vi løslader ham. Der er ingen grund til at han skal forblive anholdt,« forklarede Henrik Hansen, politiassistent ved lokalpolitiet i Viborg, til BT fredag formiddag.

I formiddags indviede justitsministeren så en ny, mobil politistation på politigården i sin hjemby, Viborg, hos Midt- og Vestjyllands Politi, og det var her han kort åbnede op omkring episoden, som han selv fortalte offentligheden om via sin Facebook-profil fredag morgen.

»Jeg ved godt, at der er interesse for min person i kraft af det job, jeg har, og derfor ville jeg hellere selv melde det ud,« fortalte Søren Pape Poulsen, der befandt sig i København torsdag aften.

Han blev forlovet med Josue Medina Vazquez, der stammer fra den Dominikanske Republik, i juli sidste år, og de stod offentligt frem som par i forbindelse med det konservative landsråd i 2014. Parret skal senere på året giftes i Viborg Domkirke, og spritkørslen får ingen betydning for dén begivenhed.

»Det har ikke kastet skår i glæden. Og så føler jeg egentlig, at jeg har fortalt det, der skal siges om den her episode. Resten er en privatsag,« sagde Søren Pape Poulsen.

På sin Facebook-profil skrev justitsministeren, at spirituskørsel ikke kan forsvares. ’Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre’, lød det.

Straffen for at køre med 1,25 promille i blodet er en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år samt en bøde svarende til en måneds nettoløn ganget med størrelsen af promillen, altså i dette tilfælde 125 procent af månedslønnen. Derudover skal Josue Medina Vazquez op til et såkaldt ANT-kursus. Det er et kursus, der består af fire lektioner af tre timers varighed, og som handler om alkohol, narkotika og trafik. Derudover skal han op til en ny teori- og køreprøve. Ved promiller på over 1,2 kan man desuden blive omfattet af en alkolåsordning.