Den mystiske sektleder Fethullah Gülen bor i USA, hvor han opvartes og tilbedes af 100 disciple. På det indsatte billede ses han af i en YouTube-video. hvor han taler til sine tilhængere.
Den mystiske sektleder Fethullah Gülen bor i USA, hvor han opvartes og tilbedes af 100 disciple. På det indsatte billede ses han af i en YouTube-video. hvor han taler til sine tilhængere. Foto: Bent Midstrup/Youtube

Afsløring: Islamistisk bevægelse betaler for Ramadan-middagen i Snapstinget på Christiansborg. Religiøse fantaster anført af den rabiate sektleder Fethullah Gülen kaster et dunkelt skær over den stort anlagte Ramadan-middag, som skal afholdes på Christiansborg. Sekten har nære forbindelser til avisen Zaman, som er medarrangør af middagen sammen med SFs socialordfører, Özlem Sara Cekic.

Flere prominente gæster fra både Danmark og Tyrkiet kaster i år glans over arrangement, som afholdes for tredje år i træk. Blandt andre har socialminister Benedikte Kiær (K) og tidligere overrabbiner Bent Melchior meldt deres ankomst til middagen, som finder sted om aftenen den 6. september i Snapstinget.

I alt vil 180 gæster sætte sig til bords. Men i skyggen står den uhyggelige islamistiske sekt, der ifølge en hollandsk dokumentar kalder sekulære vesterlændinge for 'beskidte, blasfemiske vantro.' Den tyrkiske journalist Ünsal Turan, der har base i København som korrespondent for CNN og den tyrkiske millionavis Hürriyet, er ikke et sekund i tvivl om, at det er Gülens penge, der betaler gildet på Christiansborg gennem sin forlængede arm.

- Zaman er ejet af Gülen. Det ved alle og enhver i Tyrkiet. Derfor er det dem, der er den reelle arrangør, sammen med Özlem Sara Sekic, siger han.

Sekten Gülen er opkaldt efter dens dens mystiske stifter, imamen Fethullah Gülen, som lever i USA med et følge af tilbedere, der opvarter og bevogter ham døgnet rundt. Han måtte i 1998 tage flugten fra Tyrkiet, hvor han stod anklaget for at have opfordret til oprør under fredagsbønnen. Men den flamboyante imams magtposition blev ikke svækket af flugten fra hjemlandet. I dag har Gülen-sekten udviklet sig til en indflydelsrig bevægelse, der hjernevasker nye disciple via oprettelse af privatskoler, mens sekten bruger sin økonomiske overlegenhed til at tilrane sig magt i samfundet. Der findes allerede tusindvis af Gülen-skoler i mere end 100 lande verden over.

- De forsøger at legitimere sig selv gennem det initiativ, som Zaman står bag på Christiansborg. Men Gülen er lige så farlig som andre radikale islamistiske organisationer, fortæller Ünsal Turan.

- De opildner ikke til vold og terror, men Gülen siger til sine medlemmer, at de skal holde sig gode venner med naboen, uddanne sig og få et godt job i staten. På den måde overtager de magten. Ikke ved hjælp af terror, men med økonomisk og politisk magt, siger Ünsel Turan og fortæller, at mere end 100 Gülen-kritikere sidder uskyldigt fængslet i Tyrkiet, hvoraf nogle er spærret inde på tredje år uden at være stillet for en dommer.

Der er blandt andet tale om læger, fagforeningsfolk, journalister og skolelærere, der sidder uskyldigt fængslet for 'kupforsøg', fortæller han. Den anerkendte amerikanske tænketank Middle East Forum har publiceret en omfattende artikel, der ligeledes dokumenterer sektens dystre motiver. Også her nævner tænketanken, at avisen Zaman, som står bag den omstridte ramadan-middag i hjertet af det danske parlament, er i lommen på Fethullah Gülens magtfulde bevægelse.

I detaljer tegner artiklen et foruroligende portræt af det menneske, der trækker i trådene, når de danske politikere sætter sig til bords på mandag. Under en religiøs dundertale citerer tænketanken Fethullah Gülen for at have sagt til sine disciple: 'Filosofien er, at vi åbner et hus et sted og venter med en edderkops tålmodighed. Vi venter i vores spindelvæv, indtil folk bliver fanget i nettet. Så puster vi liv i deres døde kroppe og sjæle for at give dem et liv.'

Religiøse fantaster anført af det rabiate religiøse overhoved Fethullah Gülen kaster et dunkelt skær over den stort anlagte ramadan-middag, som skal afholdes på Christiansborg.

Den sekt-lignende bevægelse har nære forbindelser til avisen Zaman, som er medarrangør af middagen sammen med SFs socialordfører, Özlem Sara Cekic.

Flere prominente gæster fra både Danmark og Tyrkiet kaster i år glans over arrangementet, som afholdes for tredje år i træk.

Blandt andre har socialminister Benedikte Kiær (K) og tidligere overrabbiner Bent Melchior meldt deres ankomst til middagen, som finder sted om aftenen den 6. september i Snapstinget. I alt vil 180 gæster sætte sig til bords. Men i baggrunden står den vidt forgrenede islamistiske organisation, der ifølge en hollandsk dokumentar kalder sekulære vesterlændinge for 'beskidte, blasfemiske vantro'.

Gülen betaler gildet

Den tyrkiske journalist Ünsal Turan, der har base i København som korrespondent for CNN og den tyrkiske millionavis Hürriyet, er ikke et sekund i tvivl om, at det er Gülens penge, der betaler gildet på Christiansborg gennem sin forlængede arm.

- Zaman er ejet af Gülen. Det ved alle og enhver i Tyrkiet. Derfor er det dem, der er den reelle arrangør, sammen med Özlem Sara Cekic, siger han.

Gülen-bevægelsen er opkaldt efter dens mystiske stifter, imamen Fethullah Gülen, som lever i USA med et følge af tilbedere, der opvarter og bevogter ham døgnet rundt. Han måtte i 1998 tage flugten fra Tyrkiet, hvor han stod anklaget for at have opfordret til oprør under fredagsbønnen. Men den flamboyante imams magtposition blev ikke svækket af flugten fra hjemlandet.

Hverver nye medlemmer

I dag har Gülen udviklet sig til en indflydelsesrig bevægelse, der hverver nye medlemmer via oprettelse af privatskoler, mens den bruger sin økonomiske overlegenhed til at tilrane sig magt i samfundet. Der findes allerede tusindvis af Gülen-skoler i mere end 100 lande verden over.

- Gülen-sekten forsøger at legitimere sig selv gennem det initiativ, som Zaman står bag på Christiansborg. Men Gülen er lige så farlig som andre radikale islamistiske organisationer. De hjernevasker folk, siger Ünsal Turan.

- De opildner ikke til vold og terror, men Gülen siger til sine medlemmer, at de skal holde sig gode venner med naboen, uddanne sig og få et godt job i staten. På den måde overtager de magten. Ikke ved hjælp af terror, men med økonomisk og politisk magt, siger Ünsal Turan og fortæller, at mere end 100 Gülen-kritikere sidder uskyldigt fængslet i Tyrkiet, hvoraf nogle er spærret inde på tredje år uden at være stillet for en dommer.

Uskyldigt fængslet

Der er blandt andet tale om læger, fagforeningsfolk, journalister og skolelærere, der sidder uskyldigt fængslet for 'kupforsøg', fortæller han.

Den anerkendte amerikanske tænketank Middle East Forum har publiceret en omfattende artikel, der ligeledes dokumenterer Gülens dystre motiver. Også her nævner tænketanken, at avisen Zaman, som står bag den omstridte ramadan-middag, er i lommen på Fethullah Gülens magtfulde bevægelse. Artiklen tegner i detaljer et foruroligende portræt af det menneske, der trækker i trådene, når de danske politikere sætter sig til bords i Christiansborg-restauranten Snapstinget på mandag.

Edderkoppens spind

Under en religiøs dundertale citerer Middle East Forum Fethullah Gülen for at have sagt til sine disciple:

- Filosofien bag vores virke er, at vi åbner et hus et sted og venter med en edderkops tålmodighed. Vi venter i vores spindelvæv, indtil folk bliver fanget i nettet. (..) Så puster vi liv i deres døde kroppe og sjæle for at give dem et liv.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har valgt at takke nej til invitationen om at deltage i ramadan-middagen på Christiansborg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.