Ny Alliances leder står for valgkampens måske mest provokerende annonce, som partiet i dag har ladet indrykke i en række morgenaviser.

- Jeg har ingen ønsker om at fremstå som en slags Jesus-figur. Selv om det måske kan se sådan ud, griner Naser Khader. På et helsides billede har Naser Khader anbragt sig selv i helfigur foran et kæmpe dannebrogsflag. Armene er anbragt i korsfæstelses-stilling – præcis ud for de hvide stiber i flaget, som let kan forveksles med trækorset på Golgatha.

-Er det tænkt som en provokation?

- Nej, jeg håber da ikke, at den annonce støder nogen. Ved at strække armene ud på den måde,vil jeg bare fortælle, at Ny Alliance favner alle mennesker – uanset tro, hudfarve, etnisk baggrund osv. Mere er der ikke i det, siger Naser Khader, da han møder op for at afgive sin stemme på Skolen ved Søerne på Frederiksberg.

- Lederen af det nye parti er omgivet af omkring 50 pressefolk – heraf flere udenlandske TV-stationer – da han ankommer til skolen hånd i hånd med sin kone, Bente Dalsbæk. Der er stor tumult, og stemmeboksen er tæt på at blive væltet omkuld, da fotograferne kæmper om at komme tættest på valgkampens hotteste navn.

Er der noget, du fortryder nu, hvor partiet i flere meningsmålinger er næsten halveret?

- Noget kunne måske være gjort bedre, men husk, at det er et helt nyt parti, dannet for kun et halvt år siden. Der skal være plads til individuelle meninger i vores parti.