Lyt til artiklen

Ønskerne fra flere politikere i Dansk Folkeparti om at begrænse eller helt stoppe den muslimske indvandring hører ikke hjemme i det danske demokrati. Det mener muslim og tidligere folketingspolitiker Naser Khader.

»Det ville ikke klæde Danmarks demokrati, hvis religion skulle være adgangskort til at komme ind i landet. Det hører til i totalitære styrer. Vi ser eksempelvis flere steder, hvor man har sin religiøse overbevisning inde i sit pas. Det er helt forkert, og det ville ikke kunne lade sig gøre her. Det løser ingen problemer,« siger Naser Khader.

I søndagens Berlingske præsenterer flere af partiets politikere en skærpet muslim-kritisk profil. Nogle vil have begrænset den muslimske minoritet i Danmark, andre vil helt have den stoppet, og en enkelt, viceborgmesteren i Vejle, Holger Gorm Petersen, kalder partiet for antimuslimsk.

Selv om Naser Khader langt fra er enig i holdningerne, så har han forståelse for, at Dansk Folkeparti og andre er »trætte af muslimer, der ikke opfører sig ordentligt, som er ekstremister, hader det danske samfund og integration«. Det er han også selv, fastslår han.

»Men det, der er afgørende, er, om man vil det her samfund, om man vil bidrage positivt og er lovlydig og loyal. Det er ikke afgørende, hvilken religion man tilhører,« siger Khader.

Han peger på sig selv som eksempel.

»Var det en realitet, at muslimer ikke kunne komme ind i Danmark, for mange år siden, da jeg kom hertil med mine forældre, så var vi ikke kommet ind i landet. Og jeg vil faktisk hævde, at jeg er mere dansk end nogle af dem, der foreslår de her ting,« lyder det fra Naser Khader.