Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Udviklingsminister Søren Pind (V) har ikke ret i, at det VIP-kort, der giver ham 30 procent rabat på tøjmærket Sand, blot er givet til »gode kunder«. Sand har nemlig sendt samme VIP-kort til flere kendte politikere.

Således har både Socialdemokraternes formand og den politiske ordfører - altså Helle Thorning-Schmidt og Henrik Sass Larsen - modtaget rabatkort fra Sand, selv om de langtfra er gode kunder.

- Jeg har aldrig brugt det kort, som jeg fik tilsendt uden at have bedt om det. Måske har jeg en gang været i deres butikker for tre år siden, siger Henrik Sass Larsen. 

I modsætning til menige folketingsmedlemmer er det ulovligt for ministre at modtage gaver, fordele og rabatter - ud over lejlighedsgaver til jubilæum som et par flasker vin eller en bog.

Søren Pind fik i juni tilsendt et nyt, sort rabatkort fra Sand.

Til B.T. oplyste han forleden, at han bruger det flittigt, når han køber nye ministerjakkesæt.

Ønsker ikke at svare

- Der er tale om et kort, der er modtaget flere år før, jeg blev minister, og der er hverken aftalt eller faktisk ydet nogen form for modydelse fra min side. Så vidt jeg forstår, er der tale om et kort, som tilbydes gode kunder, fortalte Søren Pind forleden i en pressemeddelelse.

Pind ønskede i går ikke at svare på, om han fastholder sin forklaring, nu hvor det står klart, at rabatkortet er givet til flere politikere, der aldrig har været gode Sand-kunder.

Professor i forvaltningsret hos Copenhagen Business School, Claus Haagen Jensen:

- Hvis Pind har modtaget kortet, fordi han er en kendt politiker, må han ikke bruge det som minister. Så er han jo sponsoreret af tøjmærket, siger han.

Tøjmærket Sand er trods henvendelser ikke vendt tilbage.

lfo@bt.dk

Andre læser også