Hvad har stegt flæsk og døde ponyer at gøre med hinanden?

Kåringen af stegt flæsk som nationalret har fået flere kendte til tasterne. Nogle i decideret raseri, mens andre er i det mere sarkastiske hjørne.

Tv-kokken Camilla Plum har blandt andet fået designer og modekommentator Jim Lyngvild op i det røde felt. I et aggresivt videoindlæg får Camilla Plum en særdeles hård medfart, efter hun har kritiseret kåringen af stegt flæsk som nationalret for at udelukke folk, der ikke spiser svinekød.

 

- Jeg er så F...... træt af det politiske korrekte, skriver Jim Lyngvil.

Camilla Plum selv har raset mod fødevareminister Dan Jørgensen på sin facebook-profil, efter han kaldte stegt flæsk for 'hele Danmarks nationalret'.

- så er man da sikker på at vores indvandrere ikke kommer til at føle sig sådan rigtigt danske, Fy Dan, skrev hun.

Venstrepolitiker og USA-kommentator Mads Fuglede kunne efterfølgende ikke holde sig tilbage for at komme med denne stikpille til Camilla Plum:

- De der stemte på stegt pony med persillesovs er nogle dårlige tabere, skriver politikeren sarkastisk med henvisning til sagen, hvor Camilla Plums søn Carl Plum blev idømt 30 dages fængsel for dyremishandling. Sammen med en ven havde han halshugget en shetlandsply på stranden i Tisvilde.

Mads Fuglede beskriver selv konkurrencen om at finde en nationalret som 'valgflæsk med kartofler og sovs af offentlige midler'.

Camilla Plum har ikke reageret på Mads Fugledes kommentar. Men senere torsdag eftermiddag satte hun sig igen ved tasterne og uddybede sin kritik af Dan Jørgensen. Mad er blevet politik, skriver hun.

- Dan har hverken taget hensyn til det mit indlæg drejede sig om, nemlig at alle jødiske og muslinske indvandre på den måde ikke kan føle sig rigtigt danske, og at det nok er den dårligst tænkelige ret at blåstemple i en nation som er ved at drukne i fedmepprnblemer, hjerte karsygdomme, diabetes som alt sammen er resultat af dårlige madvaner.

En lidt mere midtersøgende linje står komikeren Omar Marzouk for. Han opfordrer til ikke at lade politikere gøre mad til en værdikampplads.

- Har intet problem med stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationale ret, hvis det er den ret som flest dansker føler repræsentere dansk madkultur best. Men jeg har et kæmpe problem hvis valget af stegt flæsk er en symbolsk fravalg af muslimerne, skriver han på facebook.