Socialdemokratierne kræver nu at få undersøgt, hvad tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) vidste om Roskilde Bank helt tilbage i 2006, hvor Finanstilsynet allerede var opmærksom på, at banken var ude på et skråplan, skriver DAGBLADET Roskilde.

DAGBLADET kan nu samtidig afsløre, at to af de centrale topembedsfolk i sagen, tidligere direktør i Finanstilsynet og nuværende direktør i Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen, og departementchef Michael Dithmer fra Økonomi- og Erhvervsministeriet har meget nære personlige relationer.

Det rejser nu spørgsmålet, om Finanstilsynets direktør Henrik Bjerre-Nielsen, som havde ansvaret for tilsynet med Roskilde Bank, orienterede sin gode ven, Michael Dithmer, om de kaotiske forhold i Roskilde Bank, og om departementschef Michael Dithmer bar sin eventuelle viden videre til daværende økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

- Det skal klarlægges, hvem har vidst hvad om det cirkus og den kæmpeskandale, som Roskilde Bank-sagen har udviklet sig til over mange år, og som har fået katastrofale konsekvenser for både den danske statskasse og en hel region, siger

Socialdemokratiernes finanspolitiske ordfører Morten Bødskov, der forklarer, at han intet kender til Henrik Bjerre-Nielsens og Michael Dithmers relationer.

Henrik Bjerre-Nielsen lægger dog ikke skjul på sin nære relation til Michael Dtihmer.

- Vores drenge har leget sammen, vi har været på kanotur sammen, og vi har spillet tennis sammen. Jeg har kendt Michael Dithmer i mange år, vi har studeret sammen og har i en periode boet tæt på hinanden, siger Henrik Bjerre-Nielsen.

Har du aldrig i 2006, 2007 og 2008, hvor du nærmest personligt sendte påbud på påbud til Roskilde Bank, nævnt det i private sammenhænge for Michael Dithmer?

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, og jeg kommenterer sådan set ikke Roskilde Bank. Og heller ikke i denne her sammenhæng, det er sådan set min eneste kommentar, siger Henrik Bjerre-Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Michael Dithmer.

Nyhedsbureauet Reuters kunne i går afsløre, at den nuværende økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) overvejer at rejse tjenestemandssager mod Finanstilsynets tidligere ledelse, herunder daværende direktør Henrik Bjerre-Nielsen, på grund af svigtende tilsyn med Roskilde Bank.