Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den kendte komiker Anders Stjernholm har meldt sig ud af Alternativet med henvisning til den politiske leder Josephine Fock.

Anders Stjernholm sad midlertidigt i Folketinget for partiet fra november 2017 til marts 2018. I perioden var han stedfortræder for daværende partifælle Ulla Sandbæk.

»Josephines gode intentioner til trods nærer jeg ikke tillid til, at hun er blevet mærkbart bedre til at lytte, samarbejde og lede. Et indtryk jeg nu har fået bekræftet fra for mange uafhængige kilder,« skriver Anders Stjernholm på Facebook.

Han er den seneste i en lang række af fremtrædende alternativister - der iblandt 80 procent af folketingsgruppen inkluderende stifter og tidligere politiske leder Uffe Elbæk - som har forladt partiet på grund af den nye politiske leder.

Anders Stjernholm begynder sit opslag med at referere til, at Josephine Fock tidligere har fortalt ham, at han var fundamentalist.

»I dag ringede jeg og fortalte Josephine, at jeg melder mig ud af Alternativet. Vi talte lidt om hendes udtalelse dengang, som hun beklagede og trak tilbage - og så tog vi os en kortvarig, men god snak, om religion og politik,« skriver han og fortsætter om sin afgang:

»Min afgang handler ikke kun om Josephine. Som flere også har været inde på, er denne implosion af Alternativet et resultat af mange års inkompetence. Fra en ganske lille flok mennesker.«

Andre læser også