Der er god grund til at bekymre sig om fremtidens pensioner. En højere pensionsalder skal ikke afhænge af, om det er Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance, der giver efter.

Det giver tryghed at kunne se frem til nogle gode år som senior. Nu puster regeringen til gengæld til usikkerheden om pensionsalderen, og for at få klarhed indkaldte SF til debat i Folketinget. Det afslørede en rodebutik med splittelse både internt i regeringen og mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Højrefløjen var dog enige om to ting. Nemlig om at kaste røggranater ud over debatten, og i den forbindelse et lusket forslag til vedtagelse. Det eneste, regeringen og DF kunne blive enige om i den skriftlige vedtagelse, var, at det sorte var bogstaverne. Indholdet tolkede de vidt forskelligt.

Joachim B. Olsen tilbød fra talerstolen et væddemål, hvor han slog fast, at pensionsalderen vil blive sat i vejret, også ud over de allerede vedtagne reformer.

DF påstod modsat, at der overhovedet ikke er udsigt til nye beslutninger om en højere pensionsalder.

Venstre opførte sig som om, de deltog i en stilleleg, så sagen er fortsat helt åben. Pensionsalderen har store konsekvenser for almindelige mennesker og skal ikke afhænge af stemningen hos DF eller LA.

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har flere gange gennem de sidste måneder, opført et helt særligt stunt. De puster og puster sig op. De springer op som løver, men når det bliver alvor i Folketinget, falder de ned som plysklippede påskelam.

Bløde og tandløse står mandaterne tilbage med dikkende lammehaler i regeringens indhegning. Hvem giver efter denne gang? Der er god grund til at bekymre sig om fremtidens pensioner.

Nogle tror på et liv efter døden, og held og lykke med det. Vi andre vil ikke satse, men vil gøre noget nu.

Alt for mange har svært ved at holde til de sidste år på jobbet. Tak for indsatsen du gamle, siger samfundet og kvitterer med utryghed og ulighed. Årenes slid på kroppen med hårdt fysisk arbejde, eller et stressende job, præmieres med en ekstrem ulige adgang til årene som senior. Det er ikke i orden.

Hævet over virkeligheden er højrefløjen som sædvanlig i gang med social blindflyvning, og folk med høj løn og bløde hænder skal såmænd nok klare sig. Deres økonomer sidder med skåneærmer, solbriller og skyklapper. Så generer virkeligheden ikke for meget.

Computerne beregner snedigt, at de, som har mindst, skal arbejde mere for mindre. Det giver sådan en flot bundlinje, når unge, som træder ud på arbejdsmarkedet i dag, skal arbejde til de er 74 år.

3F har stor succes med kampagnen mod højere pensionsalder, og jeg siger tillykke med de langt over 200.000 underskrifter. Vi må håbe, at det gør indtryk på Christiansborg, så vi kan stikke en kæp i højrefløjens asociale hjul.

Jeg mener ikke, at regningen skal betales ved, at almindelige lønarbejdere skal knokle længere. Tværtimod synes jeg, at der skal være mulighed for, at elevatoren stopper på flere etager på vej mod seniorårene. Mange nedslidte borgere leder desperate efter nødudgange til et anstændigt liv, og der skal være flere muligheder for at stige af til nogle værdige år som pensionist.

Det er på høje tid, at vi gør op med det rå klassesamfund.